Zaterdag, 5 januari, 2019

Geschreven door: Evans Welch, Jenna
Artikel door: Stil, Jacqueline

Liefde en geluk

Roadtrip door Ierland

Schrijfster Jenna Evans Welch beschrijft een roadtrip door Ierland van een immer kibbelende Amerikaanse broer en zus.

[Recensie] Zus Addie en broer Ian blinken uit in sport en hopen op basis van hun sportprestaties aangenomen te worden op een universiteit. Als ze geacht worden samen naar Italiƫ te gaan om een vriendin van Addie te bezoeken, wijzigt Ian de plannen.

Dat is gewaagd van Ian, want op het niet, of slecht, volbrengen van deze missie staat een straf van hun moeder. Zij mogen dan niet meer sporten. In plaats van Italiƫ, reizen zij met een wrak van een auto en met vriend Rowan door Ierland om de populaire band Titletrack te volgen. Het blijkt dat Ian nog een talent heeft, namelijk schrijven. Hij is bezig aan een diepgravend artikel over alles wat met Titletrack te maken heeft.

Hun reis door Ierland wordt in het boek vergezeld van hoofdstukken uit Ierland voor mensen met liefdesverdriet: Een onconventionele gids voor het smaragdgroene eilandĀ .Ā  Af en toe wordt zo’n grappig hoofdstuk afgedrukt. Het is Addie’ s gids. Zij moet verwerken dat haar vriend Cubby het heeft uitgemaakt. Er staan verschillende flashbacks over deze relatie verwerkt in het verhaal. Citaat uit deĀ  grappige reisgids: “Je bent aan het juiste adres, honnepon. Het smaragdgroene eiland is misschien niet de enige plek om je gebroken hart te laten helen, maar wel de beste.”

Onderweg komen de drie vrienden plotseling de moeder en broer van Addie en Ian tegen, waarvoor zij zich snel verstoppen. Zo proberen zij hun straf te ontlopen. Broer Walter ziet ze wel en belooft geheimhouding. Dat kan natuurlijk niet goed aflopen.

Tijdens de roadtrip groeien Addie, Ian en Rowan naar elkaar toe en blijven ook na afloop goed bevriend.

Liefde en geluk is een leuk Young Adult verhaal, waarbij de scholierenmentaliteit goed naar voren komt. Het leest gemakkelijk weg en er gebeurt genoeg om te willen doorlezen.

Dit boek is het tweede van Jenna Evans Welch, na Liefde en Gelato.

 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles