Zaterdag, 5 juni, 2021

Geschreven door: Castrillon, Melissa
Recensie door: Alem, Katelijne van

Machtige Min

“Met een luid oehoe, twee piepjes en een hoop gespin gaan ze samen op pad”

De auteur en illustrator

Melissa Castrillon is een Engelse en Colombiaanse illustrator. Ze woont in het zuidoosten van Engeland. Een groot deel van haar dagen is ze bezig met het schrijven en illustreren van prentenboeken voor kinderen. Ook maakt ze ontwerpen van boekomslagen voor boeken voor alle leeftijden. Melissa ontving in 2019 de Gouden Medaille van de Society of Illustrators in New York voor haar boek ‘The Balcony’.

Verhaal

Min is een heel erg klein meisje en woont met haar vier even kleine tantes helemaal achter in de tuin. Elke avond maken ze een vuurtje en luistert Min vol bewondering naar de buitengewone verhalen van haar tantes. Maar Min is droevig, want ze heeft zelf helemaal geen bijzonder verhaal te vertellen… Wanneer ze op een nacht niet kan slapen en uit het raam staart, wordt ze opgepikt door de klauwen van een grote uil. Zou dit het begin zijn van Mins eigen verhaal? Machtige Min vertelt het verhaal van een klein meisje op zoek naar een groots avontuur. Wanneer Min onverwachts de dieren in de tuin moet redden van een monster, leert ze hoe moedig ze eigenlijk is. En daar heeft grootte niets mee te maken.

Bazarow

Verhalen vertellen

Zou jij net als Min mooie verhalen willen vertellen? En kun je vertellen over wat je allemaal mee maakt? Misschien luister je ook graag naar de verhalen die anderen vertellen! Als je goed oplet naar wat je allemaal meemaakt op een dag, kun jij ook de mooiste verhalen vertellen hierover!

Avonturen

De verhalen van de tantes van machtige Min zijn allemaal heel avontuurlijk! Lees jij graag avontuurlijke verhalen? En welke avonturen heb je allemaal al beleefd? Misschien kun je een tekening maken van al deze belevenissen!

Vormgeving

Mooi groot boek met geweldige en magische illustraties. Op iedere pagina droom je weg en word je volledig meegenomen in de wereld van Min. De details zijn prachtig uitgewerkt en het verhaal is prettig om voor te lezen. Veel kinderen zullen dit boek steeds opnieuw willen bekijken.

Het plot van het dit verhaal is mooi om mee te geven aan jonge kinderen. De mooie kleurcombinaties en patronen zijn vernieuwend, ook zijn de composities van de illustraties goed gevonden. De kleine Min lijkt hierdoor opeens heel groot! Ook is het erg mooi om de teksten te lezen in bijvoorbeeld de illustratie van een kat of een uil.

Een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles