Zaterdag, 18 april, 2020

Geschreven door: Diverse Auteurs
Recensie door: Lindt, Jeanette van de

Mijn babyrecepten

Niet echt voor de doorsnee Nederlandse baby

[Recensie] Sophie de giraf is al meer dan 55 jaar een begrip. De giraf is bedoeld om zintuigen van baby’s en dreumesen te stimuleren. De van rubber gemaakte giraf wordt gebruikt als bijtspeeltje bij doorkomende tanden. En er zijn inmiddels veel meer producten te koop van Sophie de giraf.

In januari 2019 verscheen het boekje Mijn babyrecepten met daarin plaatjes van Sophie de giraf. Het bevat recepten voor kinderen vanaf 4 maanden en uiteraard is alles zelfgemaakt. Het eerste hoofdstuk geeft recepten voor baby’s vanaf 4 maanden. Daarna volgen recepten voor kinderen vanaf 6 maanden. Dan volgen de hapjes voor kinderen vanaf 9 maanden en het boek sluit af met gerechten voor bijna-peuters vanaf 12 maanden. Alle 100 hapjes zijn makkelijk te maken en zien er smakelijk uit. Je kunt zien dat het boekje uit het Frans is vertaald want sommige gerechten komen ons wat vreemd voor.
Perenmoes met lindebloesem of rode mul met zuring. En ook zeeduivelwang, parelhoen, lamsvlees en in melk gepocheerde rog zullen Nederlandse ouders niet snel klaarmaken voor een baby. De Fransen zijn Bourgondiërs. Dat blijkt overal uit.

Overigens zijn er niet veel van die Franse hapjes en de rest van de recepten is bekender en lekker maar vooral heel gevarieerd. De pagina’s die horen bij een bepaalde leeftijd hebben een eigen kleur. Van het eindresultaat zien we mooie foto’s. Hier en daar staat een klein plaatje van Sophie de giraf die overigens verder geen rol speelt in het boek. Aan het eind is er ruimte om eigen notities te maken.

Schrijven Magazine

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl