Zaterdag, 30 mei, 2020

Geschreven door: Ingram, Zoƫ
Artikel door: Alem, Katelijne van

Mijn eerste vogelboek

ā€œDe goudshaan kan zweven als een kolibrieā€

De auteur en illustrator

[Recensie]  ZoĆ« Ingram is een illustrator en kunstenaar uit Edinburgh, Schotland. Ze werkt vanuit haar thuisstudio. ZoĆ« is opgeleid als textielontwerper en was eerst jarenlang grafisch ontwerper voordat ze de stap durfde te nemen in haar thuisstudio te beginnen. Ze werkt voor de Studio Lilla Rogers. ZoĆ« is alleenstaande moeder van twee kinderen.

VerhaalĀ 

Van het vrolijke pimpelmeesje tot de statige ekster en van de stadsduif tot de sperwer- in dit prachtige vogelboek ontdek je de vogels die je het vaakst in je tuin, op het balkon of in het park tegenkomt.

Wordt Vervolgd

Leer drieƫntwintig vogels herkennen en kom van alles te weten over wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes. In een mum van tijd ben je een vogelexpert!

Vogels

Geweldig om met dit boek op pad te gaan! Ken jij de vogels en herken jij ze als je rondloopt? Leuk om ook meer informatie over de vogels te kunnen lezen! Zijn er vogels die je extra mooi vindt?

Tekenen

Omdat de vogels zo mooi afgebeeld staan, is het misschien mooi om ze na te tekenen! Of de vogels die jij in jouw tuin of bij het park ziet? Welke kleuren hebben ze? Eventueel kun je ook fotoā€™s maken en deze samen met het boek gebruiken!


Vormgeving  

Het hele boek bestaat uit geweldig mooie illustraties. De vier vogels op de kaft ā€˜liggenā€™ op het boek, je kunt ze echt voelen en ze glanzen een beetje. De vogels zijn heel realistisch en met de juiste kleuren geĆÆllustreerd. De tekst is prima te volgen, en ook bijvoorbeeld voor een spreekbeurt goed bruikbaar. De prenten van de vogels zelf zijn mooi groot. Het is prettig dat er feitjes en weetjes in afgekaderde tabellen/vlakken terugkomen op de paginaā€™s, dit houdt het mooi overzichtelijk. Door dit boek kom je echt veel meer te weten over vogels, erg leuk!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles