Zaterdag, 7 december, 2019

Geschreven door: Boerendans, Henriette
Artikel door: Groot, Denise de

Mijn papa is het grootst

“Moet je mijn papa eens zien!”

[Recensie] Er zijn veel dieren op de wereld. Grote dieren… kleine dieren, huisdieren, wilde dieren. Elk dier denkt dat hun papa het grootst is, maar steeds komt er nog een groter dier aan.

Informatieve boeken over dieren doen het bij jonge kinderen meestal heel goed. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen veel leren. Dieren staan dicht bij hun belevingswereld en vooral wilde dieren zijn erg stoer.

Op elke bladzijde komt een ander dier aan bod. Het mooie vind ik dat de dieren totaal met elkaar verschillen. De Ă©Ă©n leeft op het water, de ander op land. De een vliegt in de lucht en de ander rent over de grond. In het klein staat hoe groot het dier werkelijk is, maar verder staat er vooral beschreven waar de dieren leven en wat hun eigenschappen zijn. Naast elke tekst staat het dier ook afgebeeld met een mooie illustratie. 

Ik ben zelf juf van kinderen van 5/6 jaar. Hun favoriete spel is nu “raad het dier” waarbij ik de tekst voorlees zonder de naam van het dier te noemen. De kinderen zijn erg betrokken en leren ondertussen zonder dat ze het doorhebben. Dit boek is goed toe te passen bij het thema dieren, of gewoonweg leuk om te lezen als je kind meer wil leren over dieren.

Geschiedenis Magazine

Aan het einde van dit boek staat beschreven welk dier het grootste is op de wereld en ik kan je alvast verklappen: dat is niemands papa.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles