Zaterdag, 24 maart, 2018

Geschreven door: Choux, Nathalie
Artikel door: Alem, Katelijne van

Mijn schuifboekje: De tuin

Op zoektocht in de tuin

De auteur en de illustrator

Nathalie Choux schrijft en illustreert kinderboeken en maakt daarnaast keramische producten. Ze is een kunstenares en woont in Montreuil. Ze heeft boekjes over allerlei onderwerpen gemaakt.

Achterflaptekst

“De tuin ontdekken wordt nog leuker met een interactief boekje dat jonge kinderen uitnodigt om zelf de plaatjes te veranderen. Een lief schuifboekje over de tuin voor kinderen vanaf 1 jaar.”

Trouw

Verhaal
We zien van alles langskomen in de tuin:
Wie vliegt er van bloem naar bloem?
Wie woont er onder de grond?
Wat gebruikt het meisje?
Wat doet het jongetje?
Ken je al deze dingen en dieren?

Vormgeving

De tuin is een heel prettig vormgegeven schuifboekje. De kaft bestaat al uit een schuifje, op elke pagina vind je er eentje terug. De pagina’s zijn stevig en dik, prettig in gebruik voor jonge kinderen. Er zit een draaischijf in, door al deze mogelijkheden wordt de fijne motoriek ook gestimuleerd. Een fijn, lief boekje met mooie kleuren. De tekeningen zijn lieflijk en duidelijk. Kinderen steken er spelenderwijs een hoop van op.

Thema’s

De tuin heeft vele subthema’s in zich zitten. Zo kun je naar de plaatjes van alle diertjes kijken, maar ook naar de spulletjes die je in de tuin kunt gebruiken. Op één van de pagina’s gebruikt het meisje een gieter om alle groentes water te geven, dit kun je vervolgens ook samen met je kindje gaan doen. Erg herkenbaar en met het boekje kun je zeker samen met je kindje op zoektocht in je tuin, op je balkon en in het park.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles