"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Mosselen

Zaterdag, 25 februari, 2017

Geschreven door: Piet Devriendt
Artikel door: Marco Louter

50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken

[Recensie]  Zaterdag 3 september begint de Nationale Mosselweek. Mooie aanleiding voor het recenseren van dit heerlijke mossel kookboek! Hoewel het mosselseizoen dit jaar – extreem vroeg – op 29 juni begon, betekent in Nederland de ‘r’ is in de maand nog altijd de officieuze start van het mosselseizoen. In de Nationale Mosselweek serveren zo’n 250 restaurants, van Zeeland tot Limburg en van de Achterhoek tot Ameland een speciaal mosselmenu of -gerecht.

De Vlamingen eten ze het liefst met brood. Nederlanders graag met frietjes. Maar je kunt zoveel meer met de schelpdiertjes. Piet Devriendt, mosselchef van restaurant Oesterput aan de Belgische kust, selecteerde nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit.

Mosselen zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitamines en nauwelijks vet. En met dit boek heb je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto’s legt Piet de recepten stap voor stap uit, zodat ook een niet-geoefende kok lekkere mosselgerechten op tafel kan toveren.

Mijn favorite mosselgerecht: mosselensoep, groene dressing en chorizo!

Heaven

Eerder verschenen op kookboekenrecensies.nl 


Laat hier je reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.