Zaterdag, 20 juni, 2020

Geschreven door: Kluger, Catherine
Artikel door: Bijlsma, Marlene

Muesli & Granola

Lekker zelf maken is echt heel simpel

[Recensie] Zelf maak ik al een paar jaar granola, sinds ik besloot dat ik minder suiker wilde eten. Eens in de zoveel tijd wordt er afgewogen, gehakt en gemengd. Vervolgens doet de oven de rest en ruikt het heerlijk in huis. Het is bijna altijd hetzelfde recept. Maar daar gaat verandering in komen met Muesli & Granola.

In het boekje volgen op de algemene uitleg van de basisingredi├źnten en tips & trucs maar liefst twintig verschillende mixen. Natuurlijk zitten daar klassiekers tussen maar bijvoorbeeld ook koffie of citroen & maanzaad. En dat een granola niet altijd zoet hoeft te zijn bewijzen wortel & gember of olijven & oregano.
Verrassend zijn ook de recepten waar granola of muesli als ingredi├źnt in is verwerkt. Denk hierbij aan abrikoos repen, een a├žaibowl of koekjes.

Het wijdverbreide misverstand dat natuurlijke zoetstoffen beter voor ons zouden zijn dan geraffineerde suiker staat helaas ook in Muesli & Granola. Gelukkig blijven de recepten matig met zoet (de hoeveelheid die we eten is belangrijker dan de soort suiker) zeker in vergelijking met de supermarkt granola. Dat kun je vanaf nu zelf veel gezonder en lekkerder.

Kortom een inspirerend boekje voor een kleine prijs. Op Kookboekennieuws het recept voor Granola met citroen & maandzaad.

Boekenkrant

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl