Zaterdag, 18 januari, 2020

Geschreven door: Walker, Wendy
Artikel door: Groot, Denise de

Nachtschaduw

Waarom een blind date niet zonder risico is

[Recensie] Laura heeft voor het eerst na een moeilijke relatie een blind date. Als ze na deze date niet meer terugkeert, is haar zus ongerust en begint er een zoektocht. Een zoektocht die geheimen uit het verleden oprakelt. 

De sfeer in het boek is meteen onheilspellend. Laure bereidt zich voor op de date. Door de spanning weet je dat de date niet rooskleurig gaat verlopen, hierdoor ben je tijdens het lezen op je hoede. 

Slechte kant

Laura lijkt een verstandige meid. Ze wil haar date niet meteen vertrouwen, maar hij maakt het haar wel makkelijk. Tijdens het lezen ben je de hele tijd aan het zoeken naar bewijzen van de slechte kant van de date. Deze bewijzen worden niet weerlegt. Er zijn een paar open eindes in het boek, waardoor het verhaal onafgerond lijkt. 

Tijdens de zoektocht naar Laura vindt Rosie gebeurtenissen van het verleden waar Laura over gelogen heeft. Hebben die gebeurtenissen meer te maken met de verdwijning van Laura? 

Wordt Vervolgd

Je leest ook fragmenten uit Laura’s verleden. Hierdoor vallen steeds meer puzzelstukjes in elkaar en krijg je steeds meer het gevoel dat de speurtocht naar de verkeerde dader gaat. 

Verrassend einde

Als lezer krijg je veel informatie en toch is het einde verrassend. De schrijfstijl is erg prettig en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Hierdoor leest het boek lekker weg. Datingsites passen ook goed bij deze tijd en het is goed dat er een boek is die over de gevaren gaat.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles