"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

New York kerstmis bakboek

Woensdag, 1 maart, 2017

Geschreven door: Lisa Nieschlag
Artikel door: Esther Out

[Recensie] Christmas in New York, daar droomt iedereen wel een beetje van denk ik. Dat wil je toch minimaal één keer in je leven meemaken. Het staat in ieder geval op mijn wensenlijstje. Met het New York Kerstmis Bakboek van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup kun je New York een beetje naar je eigen keuken halen.

Verrassend genoeg wonen de auteurs niet in New York, maar in Duitsland. Het boek is gemaakt door een team van drie personen. Ontwerpster en fotografe Lisa Nieschlag heeft roots in New York en heeft samen met ontwerper en illustrator Lars Wentrup een communicatiedesign bureau in Münster, Duitsland. Julia Cawley is verantwoordelijk voor de sfeerfoto’s van New York in het boek. Zij woonde er vijf jaar en is sinds kort weer terugverhuisd naar Duitsland. Samen met Lisa Nieschlag werkt zij onder de blognaam ‘Lizandjewels.com‘. Ze publiceren recepten en organiseren workshop op het gebied van koken en foodstyling.

De foto’s laten de stad in al haar Kerstpracht zien en je krijgt echt zin in een reisje als je er doorheen bladert. Min of meer hetzelfde geldt voor de foto’s die bij de recepten staan. Je bakmodus gaat automatisch aan. Op de foto’s zijn de gerechten goed te zien, het kleurgebruik is helder en duidelijk en met een beetje fantasie komt de heerlijke, zoete baklucht je al tegemoet.

Maar waar moet je nou precies aan denken bij baksels uit New York? Of het specifiek New Yorks is weet ik niet, maar het is in ieder geval erg Amerikaans. Het eerste recept dat je tegenkomt is Candy Cane Cookies (die je in de boom kunt  hangen), dan volgen de Lemon Cookies en even verderop de Pumpkin Spice Whoopie Pies. Nou, dan weet je wel waar we ons bevinden toch?

Boekenkrant

Na alle cookies gaan we naar de cakes and pies . Hier vind je een Grape Pie waar een kilo (!) blauwe druiven ingaat,  een prachtig roze/bruine Coffee Cake met Cranberryfrosting, een Holiday Bundt Cake met Sinaasappelglazuur en een Upside-Down Cake met Cranberry’s.

Daarna gaan we uitgebreid aan de ontbijtbaksels voor bij het Kerstontbijt. Hier vind je Wafels met pecannoten, Babka met kaneel en walnoten, Muffins, Donuts en fantastische Cinnamon Roll Pancakes. Zelf ben ik erg benieuwd naar de Buttermilk Breakfast Puffs. Ik ben geen liefhebber van karnemelk om het zo te drinken, maar ik vind het heerlijk om ermee te bakken.

Wat in de receptuur erg prettig is: voor ingrediënten die wat lastiger te vinden zijn, zijn alternatieven opgenomen. Maar voor de meeste producten die je nodig hebt kun je gewoon in een goed gesorteerde supermarkt terecht. En gelukkig zijn er dan altijd nog webshops waar je veel kunt krijgen. De receptuur is verder duidelijk omschreven en de meeste mensen zullen met dit bakboek wel uit de voeten kunnen.

Wil je deze Kerst iemand blij maken met een origineel bakboek? Leg dan New York Kerstmis Bakboek onder de boom! Of koop hem lekker voor jezelf. Op Bol.com kun je alvast een inkijkexemplaar bekijken.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws

2017


Laat hier je reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.