Zaterdag, 19 juni, 2021

Geschreven door: Arlidge, M.J.
Recensie door: Groot, Denise de

Niemand zeggen

Ook na deel tien is er nog toekomst voor inspecteur Helen Grace

[Recensie] De Helen Grace serie is denk ik de enige serie waar zoveel boeken over zijn geschreven die ik allemaal heb gelezen. Helen Grace is politie-inspecteur die al veel in het verleden heeft meegemaakt. Meestal heb ik na zoveel delen wel genoeg van een serie, maar van Helen Grace kan ik niet genoeg krijgen. 

Helen Grace werkt al jaren bij de politie in het Engelse Southampton. De meeste boeken in deze serie gaan over seriemoordenaars. Ze geeft de leiding aan een groep politierechercheurs, maar neemt vaak beslissingen met alle risico’s van dien. 

Ook al weet ik dat politiethrillers verreweg van realistisch zijn, vind ik ze toch vermakelijk om te lezen. M.J. Alridge doet wel zijn best om de boeken zo realistisch mogelijk te beschrijven. Zo laat hij de coronapandemie waar we nu in zitten ook terugkomen in zijn verhaal. 

M.J. Alridge schrijft al jaren scenario’s voor verschillende Britse crimeseries en heeft naast de Helen Grace serie maar Ă©Ă©n andere thriller geschreven. 

TijdvoorTijdschriften

De hoofdstukken zijn kort, waardoor het makkelijk is om door te blijven lezen. Ook is het niet meteen duidelijk wie de dader is, waardoor je eigenlijk in de rol van Helen Grace kruipt. Dit boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor hebben we wel meer informatie dan Helen Grace en weet je vaak al een beetje wat er gaat gebeuren. Ik vind het meestal niet prettig om te lezen vanuit verschillende perspectieven en ook bij dit boek vond ik dat er te veel perspectieven waren. Ook vond ik bij dit deel de dader een beetje ver gezocht. 

Je kunt de boeken van Helen Grace niet los lezen, omdat de achtergronden van de personages belangrijk zijn voor het verhaal en omdat je anders spoilers leest. Niemand zeggen eindigt met een cliffhanger, dus ik weet zeker dat ik binnenkort het volgende deel wil lezen. 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles