Zaterdag, 5 september, 2020

Geschreven door: Do, Anh
Ley, Jeremy
Recensie door: Pontororing, Rita

Ninja Kid 3, de slechtste ninja ooit

De wisseltruc

[Recensie] Nelson Kramer heeft ontzettend veel zin in de sportdag die gaat komen. Hij is geen nerd meer maar een superatleet en dat gaat hij nu bewijzen. Tot zijn tiende verjaardag was hij een magere onhandige Nerd. En nu… nu heeft hij de kans om te laten zien dat hij op de sportdag iedereen op alle onderdelen kan verslaan. En dan… dan kan hij zeker winnen van Constantijn, de mega pestkop. Maar helaas gaat er van alles mis.

Nelson wil zijn Ninja-krachten inzetten bij een paar onderdelen van de sportdag.  Te beginnen bij de 400 meter voor jongens. Het lukt, halverwege ligt hij voor. Maar helaas… 50 meter voor de finish gaat het niet goed. De Ninja-krachten zijn op onverklaarbare wijze veranderd in die van zijn oma. Hij krijgt de eigenschappen van een oud vrouwtje.

Zo begint Ninja Kid 3, de slechtste Ninja ooit. De drie boeken uit deze serie zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Auteur Anh Do vertelt in elk deel over Nelson Kramer die op zijn tiende wakker is geworden met fantastische Ninja-talenten. Telkens weer gebruikt Nelson deze talenten om een gevaar in zijn omgeving te lijf te gaan.

Dit kan Nelson als Ninja Kid met hulp van de bijzondere originele uitvindingen van oma. En oma is wel oud maar ze is heel inventief, de meest wonderlijke uitvindingen zet ze in elkaar. Neef Kenny wil altijd helpen maar dat gaat niet altijd goed.

Pf

In elk deel beleven Nelson, als Ninja Kid en neef Kelly een soms spannend maar vooral een leuk, grappig avontuur. De boekjes zijn uitgevoerd op A5 formaat, een mooi handzaam formaat voor lezertjes van 7+. Bovendien is elke pagina voorzien van illustraties die het verhaal vertellen en het boek een soort stripboek maken, wat de leesbaarheid vergroot. En dat maakt het lezen van dit boekje heel aantrekkelijk.

Dit  deel is eveneens een aanrader om het originele verhaal, de illustraties en de uitvindingen van oma. En ook een uitnodiging om te laten zien dat het lezen van een boek leuk kan zijn. Op naar deel 4 Anh Do!

 Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles