Zaterdag, 20 oktober, 2018

Geschreven door: Heijden, Annemarie van der
Recensie door: Alem, Katelijne van

Noortje zet haar schoentje

“Nu moet Noortje wachten tot morgenvroeg. Spannend, hoor!”

[Recensie]

De auteur en illustrator

Annemarie van der Heijden woont samen met haar man en zoon in Wijchen. Ze studeerde af op de Hoge Laboratorium Opleiding en werkt sindsdien als research analiste. Ze tekent en schildert graag in haar vrije tijd en ze speelt dwarsfluit in een orkest. Voor haar zoontje Sem begon ze verhaaltjes te schrijven met tekeningen erbij.

Achterflaptekst

ScĆØnes

Het is bijna Sinterklaas. Noortje speelt Sinterklaasje en maakt een mooie tekening. Die stopt ze in haar laarsje. Ze zet er ook iets naast voor het paard van Sinterklaas. Zouden Sint en Piet vannacht komen?

Verhaal

In de sinterklaastijd wil Noortje zich graag verkleden als Sinterklaasje. Haar poesje heeft een pietenmutsje op en haar hondje draagt de staf! Natuurlijk wil ze een mooie tekening voor Sinterklaas maken, die kan ze dan in haar schoentje doen. Voor het paard van Sinterklaas zet ze er ook een bakje water en een bordje met een wortel en appel bij. Samen met haar hondje en poesje zingt ze sinterklaasliedjes, zal er de volgende morgen een kadootje in haar schoentje zitten?

Vormgeving

Een erg lief boekje met schattige tekeningen. De bladzijdes zijn van dikker karton, wat het erg geschikt maakt voor peuterhanden. Maar mijn dochter van 6 maanden vond het ook een geweldig boekje, ze keek haar ogen uit! De tekeningen zijn sprekend, het kleurgebruik mooi. Het verhaaltje is goed te volgen, kinderen raken zo bekend met Sinterklaas. Een prettig boekje met als thema de wereld rondom het kind.

Serie

Dit is het zestiende boekje rondom Noortje, wat los te lezen is. Het perspectief in de boekjes ligt laag bij de grond. In elk deeltje zijn huis-, tuin- en keukengebeurtenissen te lezen, zeer herkenbaar voor de peuter.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles