Zaterdag, 8 augustus, 2020

Geschreven door: Genechten, Guido van
Artikel door: Alem, Katelijne van

Oehoe. Negen wakkere vogels

 ā€œAl gauw zingen alle vogels weer samen het Grote Lied van de Natuurā€

De auteur en illustrator

[Recensie]  Guido van Genechten is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Archeologie Magazine

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Verhaal

Een nieuwe dag die begint met vogelgezang, dat is het mooiste geluid dat er bestaat. Elke vogel heeft zijn eigen stem.
Het is een plezier voor de oren als al die wonderlijke prachtdeuntjes samenklinken in het Grote Lied van de Natuur.

Een magnifiek geluidenboek voor luistervinkjes en natuurliefhebbertjes vanaf 2 jaar.

Fluiten

In dit boek kom je allemaal mooie vogelgeluiden tegen. Een inspiratie om zelf naar buiten te gaan en te luisteren naar de dieren. Hoor je verschillende vogelgeluiden? En hoor je misschien ook vogels samen fluiten?

Natuur

In het boek zie je de verschillende omgevingen van waar de vogels zitten of vliegen. Herken jij deze plekken? Zie je bijvoorbeeld een vogel op een struik, in een boom of aan het water? Of vliegen ze allemaal door de lucht

Vormgeving

Een mooi stevig kartonnen boek, de knoppen voor de geluidsfragmenten zijn goed te vinden en in te drukken. De illustraties zijn vriendelijk, prachtig getekend en herkenbaar met de werkelijke natuur. Het is fijn dat de paginaā€™s niet te vol staan en de focus blijft op het dier en zijn geluid. De paginaā€™s zijn steeds voorzien van 1 of 2 regels tekst, die goed voor te lezen zijn. Mooie kleuren in het gehele boek, echt een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles