Zaterdag, 1 augustus, 2020

Geschreven door: Velthuijs, Max
Recensie door: Alem, Katelijne van

Oeps, kikker

 â€œPas op! Nu zit de verf op de vloer”

De auteur en illustrator

[Recensie]  Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twintigtal talen vertaald. Daarna volgden nog vele avonturen van Kikker en zijn vrienden. Verschillende van deze boeken werden eveneens bekroond met literaire prijzen. In 2002 maakte Theater Terra een musicalvoorstelling met Kikker in de hoofdrol .

Vanaf 2007 wordt eens in de drie jaar de Max Velthuijs-prijs uitgereikt, een Nederlandse oeuvreprijs voor illustratoren van kinderboeken.

Archeologie Magazine

Verhaal

Kikker wil spelen, maar zijn vriendjes zijn bezig.
Enthousiast helpt Kikker mee
 Oeps!
Gelukkig kunnen zijn vriendjes erom lachen.

Dit boekje is eerder verschenen als Wat doe je, Kikker?

Helpen

Kikker wil graag spelen met zijn vriendjes, maar omdat ze geen tijd hebben, besluit hij te gaan helpen. Dit gaat alleen niet altijd goed! Help jij je vriendjes weleens en gaat er dan weleens iets mis? Of wil jij weleens met je vrienden spelen en hebben ze geen tijd? Wat doe je dan?

Flapjes

Overal in het boek staan flapjes. Onder het flapje zit een mooie tekening verstopt. Kun jij ook een boekje met flapjes maken? Dan kun je een geheim, iets speciaals of een verrassing onder het flapje tekenen!

Vormgeving

Stevig kartonboek met grote flappen. Dit boekje heeft heldere kleuren, en de herkenbare tekeningen rondom Kikker zijn altijd een groot succes! De hoeken zijn afgerond, wat het boekje een prettiger uitstraling geeft.  Er zit veel humor in verwerkt, wat het ook goed zal doen bij kinderen! Herkenbaar in de peuter/kleuterwereld!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles