Zaterdag, 20 februari, 2021

Geschreven door: Tullet, Hervé
Artikel door: Alem, Katelijne van

Oh! Een boek vol geluid

“Hier is Wow! Zeg hem hallo met je vinger”

De auteur en illustrator

[Recensie] Hervé Tullet woont afwisselend in Frankrijk en New York en staat bekend om zijn veelzijdigheid. Van reclamecampagnes regisseren tot stoffen onderwerpen voor HermÚs: niets is hem te gek. Maar het liefst van alles werkt hij met kinderen, voor wie hij al talloze boeken heeft geschreven. Zijn werk is inmiddels veelbekroond en verschijnt in meer dan vijfentwintig talen.

Verhaal 

Dit is een geluidenboek: zet je vinger op de pagina en…
Luister goed wat er gebeurt!

Awater

Kleuren

Dit boek wordt opgebouwd met drie kleuren: Blauw, rood en geel. Verderop in het boek zie je een klein beetje de mengkleuren oranje en groen. Misschien kun jij ook een blad pakken en met verf stippen in deze mooie kleuren maken! Zie wat er gebeurt als je deze drie kleuren gaat gebruiken, dat wordt vast magisch mooi!

Geluiden

Wanneer je dit boek gaat lezen, zal er een waar klankenspel ontstaan. De klanken Oh, Ah en Wow worden gebruikt. Leuk om er liedjes mee te maken, de klanken met elkaar te laten praten. En hierop voortbordurend, misschien nog meer klanken uitproberen!

Vormgeving

Een glanzende kaft en glanzende pagina’s stralen je tegemoet. De kleuren blauw, rood en geel komen hierdoor goed tot hun recht. De opdrachtjes zijn goed om te volgen en lekker uitdagend. Voor de jongste kinderen is het fijn om het boek in delen te lezen samen, want er zijn best veel pagina’s. Je kunt dan steeds een stukje verder gaan.

Het boek is zo opgebouwd dat het steeds spannend is wat er de bladzijde erna gaat gebeuren. Een heerlijk interactief boek, dat spelenderwijs klanken en kleuren leert aan jonge kinderen. Er zit veel humor in, de enige pagina zal je meer aanspreken dan de andere, maar dat geeft helemaal niks!

Wel was ik door de titel in de veronderstelling dat er ook geluid in het boek zelf zat en was iets verbaasd dat het gaat om het geluid dat je zelf met je kind maakt. Natuurlijk is dit ook ontzettend leuk, maar toch wel goed om vooraf te weten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles