Zaterdag, 30 mei, 2020

Geschreven door: Jager, Elsbeth de
Artikel door: Jeninga, Natasja

Op glad ijs

Opgroeien in de Himalaya

[Recensie] Dolma groeit op in een voor ons onbekende wereld. Ze leeft in een wereld van ijs en sneeuw, in de Himalaya. Ze wil schrijfster worden en zit vol met leuke ideeƫn. Je ziet het verhaal door haar ogen, soms is het best grappig. Maar hun belevenissen zijn alles behalve grappig.

Als de tijd komt, om naar school te gaan is ze dolenthousiast. Haar vader brengt zijn kinderen naar school. Deze school ligt een heel eind van hun huis. Ze moeten met gevaar voor eigen leven een tocht maken door het snel ontdooiende ijsgebied. Als je in het water valt, ben je binnen 8 minuten dood. Dolma wil heel graag naar school. Maar al snel komt ze er achter, dat de tocht erheen bar en boos is. Ze is enorm bang en vreest dat ze niet levend zullen aankomen. Onderweg gaan er dingen goed mis.

Het is een spannend verhaal, met mooie illustraties. Deze tekeningen passen goed bij het verhaal. Het heeft een aantal leerzame aspecten, waar je als volwassene ook nog iets van opsteekt. Het boekje komt uit de cultuurhistorische reeks van Droomvallei uitgeverij.

Op glad ijs leest erg vlot, is een groot avontuur en is een echte aanrader.

Boekenkrant


Eerder verschenen op Ikhouvanhorrorfantasyenspanning