Zaterdag, 21 september, 2019

Geschreven door: Busser, Marianne
Recensie door: Groot, Denise de

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

“Van Papa Razzi tot Papa Gadsieā€

[Recensie] Opa en Oma Oelewapper beleven weer een nieuw avontuur. Samen met hun kleinkinderen Joep en Jetje gaan ze naar Italiƫ.

Het boek begint met een geheimzinnig bezoek. Het is niet zomaar iemand die voor de deur staat! Het is de koning. De koning heeft een probleem. Hij en de koningin moeten namelijk naar ItaliĆ«, maar hebben geen zin in Papa Razzi. Een vervelende man die de koning op de gekste fotoā€™s wil zetten.

Papa Razzi doet er alles aan om een gĆŖnante foto van de koning te maken. Van zich verstoppen in een vuilnisbak tot muizen in het eten.
Joep en Jetje steken er echter een stokje voor! Steeds weer zijn ze Papa Razzi te slim af.

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets is een prentenboek met prachtige illustraties. De koning lijkt sprekend op onze eigen koning Willem Alexander.

Bergen

Een leuk voorleesboek. Het is grappig om te lezen dat Papa Razzi zich in allerlei bochten wringt om de koning op de foto te krijgen.Ā Bovendien is het een deel van een serie. Het gezin Oelewapper komt in elk boek terug, dit maakt het herkenbaar voor de kinderen.

Dit was het eerste boek dat ik van deze serie heb gelezen, maar zeker niet het laatste. Ik ben benieuwd wat voor andere avonturen Opa en Oma Oelewapper beleven.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles