Zaterdag, 4 april, 2020

Geschreven door: Huiberts, Marjet
Teckentrup, Britta
Artikel door: Alem, Katelijne van

Overal zijn beestjes

ā€œTunnelwebspinnen gebruiken hun web als valstrik en verstopplekā€

De auteur

[Recensie] Lily Murray is al ruim vijftien jaar schrijfster en redacteur van kinderboeken. Ze woont aan de rand van een bos met haar twee kinderen, een hond en allerlei andere dieren. Een wereld vol steden is haar debuut.

De illustrator

Britta Teckentrup is auteur, beeldend kunstenaar en illustrator. Ze is geboren in Hamburg. Britta studeerde illustratie en beeldende kunst en heeft inmiddels al vele geliefde kinderboeken geĆÆllustreerd. Ze heeft ook al meerdere bekroningen voor haar boeken mogen ontvangen. Britta geeft ook workshops en tentoonstellingen. Inmiddels woont ze in Berlijn met haar echtgenoot en zoon.

Heaven

Verhaal

Haal je vergrootglas tevoorschijn en vergoot je kennis van de wonderlijke wereld van de beestjes. Waag je in het regenwoud waar de tarantulaā€™s jagen en neem eens een kijkje binnen in de bijenkorf. Kleine dieren vind je echt overal, in je huis en in je tuin. Laat je verrassen door het bonte, bizarre en boeiende leven van deze kruipende kriebelbeestjes.

Illustrator Britta Teckentrup brengt met de sprankelende kleuren van haar tekeningen de insecten echt tot leven!

Beestjes

In dit boek staan beestjes centraal. Leuk om in je tuin of huis op zoek te gaan naar deze beestjes! In het boek vind je ontzettend veel achtergrondinformatie, dus gegarandeerd een middag vol plezier. Een goed plan om met dit boek onder de arm op onderzoek uit te gaan.

Zoekplaatje

In het boek is een extra zoekplaatje verstopt: de Noord-Amerikaanse Charidotella Egregia is maar 7 mm lang en heeft een bijzondere overlevingsstrategie. Als de kever wordt bedreigd, verandert hij van kleur, van goud in oranje in zwart gevlekt en bruin. In dit boek is er eentje verstopt, kun je hem vinden?

Vormgeving

Een stevige natuurlijke kaft met opdruk van insecten zorgt voor een aansprekende cover. Sommige insecten staan er goudkleurig op en de beestjes ā€˜liggenā€™ echt op het boek. De illustraties zijn geweldig, zeer natuurgetrouw en gedetailleerd. Iedere pagina is opnieuw een feestje om naar te kijken, vol kleur en mooie elementen. Zo worden verschillende illustraties en teksten in kaders afgebeeld en is de ene pagina verticaal en de andere horizontaal te lezen. Een prettig informatief boek, waar kinderen veel van kunnen leren. Door de vormgeving niet saai, ik verwacht dat kinderen er veel van op zullen steken (en volwassenen ook!).

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles