Zaterdag, 31 juli, 2021

Geschreven door: Biegel, Paul
Verstegen , Jeska
Recensie door: Alem, Katelijne van

Pak ‘m bij zijn staart!

“Huppeljongen maakt zijn sprongen, hij heeft toverlaarzen aan”

De auteur

[Recensie] Paul Biegel is geboren in 1925 en wilde niet altijd schrijver worden. Hij is eerst nog schoonmaker geweest, hij heeft auditie gedaan voor het conservatorium als pianist, hij studeerde rechten in Amsterdam en werkte als redacteur bij de radio. Zijn eerste boek werd De gouden gitaar en sinds hij het schrijven hiermee ontdekt had, hield niets hem meer tegen. Paul heeft meer dan 50 boeken  geschreven, zoals Nachtverhaal, De rover Hoepsika en Het sleutelkruid.

De illustrator

Jeska Verstegen werd geboren in 1972 in Delft. Toen ze klein was deed ze niets liever dan tekenen, fantaseren en opgaan in haar eigen droomwereld. Omdat Jeska wel wist dat ze wilde tekenen, maar nog niet precies wĂĄt, begon ze na de middelbare school aan een opleiding tot reclametekenaar. Dat vond ze vreselijk. Alles moest maar recht en strak getekend, en voor fantasie was er geen plaats. Toen wist Jeska wat ze wel wilde, kinderboeken maken!

ScĂšnes

Verhaal

25 prachtige versjes van meesterverteller Paul Biegel: tijdloos, grappig en vol fantasie. Voor eindeloos voorleesplezier!

Versjes

“Er was eens een kikker, die kikker had de hik.
De kikker werd een hikker, maar de hikker gaf geen kik.”

Dit is Ă©Ă©n van de versjes die in dit leuke versjesboek staan. Het zou misschien leuk zijn zelf ook versjes te gaan schrijven! In dit boek kun je inspiratie opdoen en vervolgens kun je over allerlei onderwerpen zelf een versje maken. Veel plezier!

Vormgeving

Geweldig leuk boek. De versjes zijn vol humor en fantasie geschreven, heel erg grappig om voor te lezen. Er komt vanalles aan bod, van het weer tot een spin, van een pissebed tot een bos vol bomen.

De versjes rijmen prettig en zijn niet zo lang, waardoor ze fijn zijn voor te lezen aan jonge kinderen. De illustraties zijn vrolijk, speels en laten zien wat er in de versjes gebeurd. Het kleurgebruik is mooi en geeft een prettige sfeer in het boek.

Een boek om er regelmatig bij te pakken: bijvoorbeeld aan tafel als de maaltijd klaar is, tussendoor op de bank of tijdens het bedritueel. Voor elk moment geschikt! De omschrijving achterop met ‘eindeloos voorleesplezier’ wordt zeker waargemaakt! Het plezier in het schrijven van deze gedichten is zeker terug te lezen!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles