Zaterdag, 16 juni, 2018

Geschreven door: Ashford, Suzie
Artikel door: Out, Esther

Picknick

Binnen opeten mag ook

[Recensie] Ik kan bijna niet wachten tot het weer lente wordt, mijn favoriete seizoen. Ik eet graag buiten, dus┬á nieuwe idee├źn voor een picknick zijn altijd welkom. In dit boekje heeft Suzy Ashford 30 picknick recepten verzameld die net even verder gaan dan koude pannenkoeken of belegde broodjes.

Het boekje bevat vijf hoofdstukken: hapjes, grotere gerechten, salades, zoetigheden en drankjes. De gerechtjes zien er prachtig en smakelijk uit, maar lenen zich niet voor een spontane, snelle lunch op het gras. Je moet hierbij wel echt denken aan een uitgebreide zonnige zondagmiddag op het strand of in het bos. Een aantal gerechtjes vragen dan ook wel wat voorbereiding en planning. De terrine met varkensvlees en pistache bijvoorbeeld moet twee dagen van tevoren gemaakt worden, maar dan heb je ook echt wel wat. Ook een smakelijk hapje: een geitenkaasdip of geitenkaastaartjes. Bij de grotere gerechten vind je bijvoorbeeld een baguette met gebraden kip en camembert, een preitaart met gruy├Ęredeeg, een bladerdeegtaart met aardappel en pompoen en een plaattaart met geitenkaas en cherrytomaten. Bij de salades vind je bijvoorbeeld een aardappelsalade van krieltjes en een linzensalade. Verder recepten voor sinaasappelcakejes, mini appelgalettes, dragonlimonade en wat lekkere cocktails.

De recepten zijn goed te doen, duidelijk omschreven en de meeste mensen zullen er wel mee uit de voeten kunnen. Wel vind ik dat de meeste gerechtjes zich meer lenen voor een maaltijd in de achtertuin of op het balkon dan voor een echte picknick op locatie.

Picknick┬ábevat leuke idee├źn, waar je zelf nog voldoende eigen invulling aan kunt geven. De gerechtjes lenen zich overigens ook uitstekend voor binnen en voor de prijs hoef je het boekje zeker niet te laten liggen.

Boekenkrant

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *