Zaterdag, 18 april, 2020

Geschreven door: Potter, Beatrix
Artikel door: Alem, Katelijne van

Pieter Konijn, snuf, snuf


“Pieter gaat zijn neus achterna. Jammie, aardbeien!”

De auteur en illustrator

[Recensie] Beatrix Potter is geboren in 1866 in Londen. Ze is in 1943 overleden, maar ook hierna zijn er nog allerlei boeken van haar verschenen. Frederick Warne is de eigenaar van alle copyrights en trademarks van de illustraties en namen van de personages die door Beatrix Potter gecreĂ«erd zijn.  Vanaf haar vroegste jeugd tekende zij, op haar tiende al heel aardig. In 1902 verscheen Het verhaal van Pieter Konijn bij Warne in Londen. Helemaal in kleur gedrukt en precies volgens de oorspronkelijke opzet van de tekenares: klein formaat, weinig tekst en op elke bladzijde een illustratie. En Pieter Konijn is na al die jaren nog steeds geliefd! 

Verhaal

Pieter ruikt iets heel lekkers. Snuf, snuf

Wat zou het zijn?
Ga mee op pad met Pieter Konijn en ontdek allerlei geuren, in dit vrolijke krab- en snuffelboek!

Bazarow

Geuren

In dit boekje zitten allerlei geuren verwerkt, ken jij ze al? Misschien kun je in huis en tuin ook op zoek naar deze geuren! En wat kom je thuis allemaal nog meer tegen, wat vind je lekker ruiken en wat niet zo lekker? Ga maar eens op avontuur uit!

Creatief

Door dit boekje kun je allerlei creatieve activiteiten bedenken! Misschien kun je bijvoorbeeld met lavendel wel zeep maken, of heb je na het ruiken van de pruimentaart wel zin om te bakken! En wat dacht je van de ui, wat kun je daar allemaal mee maken?

Vormgeving

Wat een mooi, vernieuwend boekje! Er zitten heerlijke geuren in verwerkt, het verhaal is mooi geschreven en de illustraties zijn geweldig. Helaas verdwijnen de geuren op een gegeven moment wel. Het boekje is van stevig, dik karton en heeft fijne afgeronde hoekjes. De pagina’s zijn zeer gedetailleerd geïllustreerd, wat het ook erg leuk maakt om samen het boekje te lezen en bekijken.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles