Zaterdag, 24 augustus, 2019

Geschreven door: Tan, Humberto
Artikel door: Pontororing, Rita

Pirouette in Paramaribo

Pirouette in Paramaribo

Is de droom sterk genoeg?

[Nieuws] Pirouette in Paramaribo geschreven door journalist en presentator Humberto Tan,  ge├»llustreerd door mode-illustrator Judith van den Hoek gaat over de elfjarige Gerda uit Paramaribo. Zij wil ballerina worden. Als ze danst, voelt ze zich vrij. Maar om echt professioneel danseres te worden, zal ze moeten worden toegelaten tot de Dansvakopleiding aan het Conservatorium in Den Haag. Ze gaat op reis, haar droom tegemoet. Eenmaal in Nederland vraagt de balletopleiding het uiterste van haar, en Gerda mist haar familie en Suriname. Is haar droom sterk genoeg om al het andere te overwinnen?

Traditiegetrouw vraagt De Nieuwe Kerk Amsterdam een prominente Nederlander een kinderboek te schrijven bij de najaarstentoonstelling. Dit jaar ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling die vanaf 5 oktober 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam te bewonderen is.

Humberto: “Toen ik door De Nieuwe Kerk werd gevraagd om het kinderboek te schrijven bij De Grote Suriname-tentoonstelling, was ik verrast en meteen ook geprikkeld. Verrast omdat ik geen kinderboekenschrijver ben en geprikkeld omdat ik meteen een idee had. Een idee voor het verhaal en een idee voor een illustrator.”

In het kader van de Kinderboekenweek dit najaar organiseert De Nieuwe Kerk op woensdag 9 oktober om 14 uur een meet-and-greet met Humberto Tan voor kinderen en hun ouders in De Grote Suriname-tentoonstelling. Aanmelden kan via pressoffice@nieuwekerk.nl.

Het boek is voor kinderen vanaf 9 jaar en vanaf 3 oktober verkrijgbaar in de boekhandel. De recensie van dit boek kunt u op de site van DLVA lezen als het boek is uitgegeven.


De informatie van dit artikel is overgenomen uit het persbericht van uitgeverij Gottmer, 21 augustus 2019