"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Quiches & hartige taart

Zaterdag, 20 juni, 2020

Geschreven door: Marion Flipo
Artikel door: Esther Out

Maar liefst 33 hartige en zoete quichrecepten

[Recensie] Als je mij érgens wakker voor kunt maken, dan is het wel een goede quiche of hartige taart. Het is één van de eerste dingen van die ik leerde maken en ik zet ze nog steeds met grote regelmaat op tafel. Het fijne van quiches is dat je er zo oneindig veel mogelijkheden mee hebt. Daarnaast zien ze er vaak spectaculair uit en gaat je hele huis er lekker van ruiken.

In dit kleine maar fijne boekje van Marion Flipo vind je voor een luttel bedrag drieëndertig hartige en zoete quicherecepten die voor iedereen te doen zijn. Als dát geen perfect schoencadeautje is voor een kookliefhebber, dan weet ik het ook niet meer.

In dit boekje vind je klassiekers als quiche Lorraine en een quiche met roquefort, walnoot en gepocheerde peer, maar ook Franse streekquiches als een Provençaalse quiche, een Alpen quiche en een Normandische appel-camembert quiche.

Leuk zijn de creatieve ideeën van de auteur die in een apart hoofdstuk zijn opgenomen. Hier vind je bijvoorbeeld een cheesecake met geitenkaas en tomaat en een veganistische quiche. De quiche die ik zeker nog eens ga proberen is die met mosselen, kerrie en bieslook. Het lijkt me een hele bijzondere smaakcombinatie.

Boekenkrant

Als laatste zijn er ook nog 3 zoete quiches opgenomen, waaronder een quiche met de naam drie keer chocolade-pecannoten. Die moet je toch een keer in je leven gegeten hebben?!

Het boekje leert je eerst hoe je geschikt deeg maakt en daarna volgen de recepten. De omschrijvingen zijn kort en bondig, maar duidelijk en de ingrediënten zijn in iedere supermarkt te koop. De foto’s van de verschillende quiches zijn gemaakt door David Japy en spreken zeer tot te verbeelding. Echt een leuk en zeer betaalbaar cadeautje voor een kookliefhebber!

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl


Laat hier je reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.