Zaterdag, 1 augustus, 2020

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Alem, Katelijne van

ROOTS doe-boek insecten en ander klein spul

¬†‚ÄúKleuren, puzzelen, raden, ontdekken‚ÄĚ

De auteur en illustrator

[Recensie]  Dit boek is uitgegeven door de makers van het natuurtijdschrift Roots. Roots is een maandelijks Nederlands tijdschrift over natuur en milieu. Het blad bevat natuurfoto’s met bijbehorende artikelen en beschouwingen, alsmede beschreven wandelroutes met routekaartjes. De oorspronkelijke naam was Grasduinen en verscheen voor het eerst in 1979. Het werd ook in Belgi√ę uitgegeven.

Verhaal

Een lieveheersbeestje, bromvlieg en vlinder ken je misschien wel, maar hoe zien hun baby’s eruit? En wat éét een lieveheersbeestje eigenlijk?

Wordt Vervolgd

Hoeveel keer per seconde klappert een mugje met zijn vleugels? Waar leggen sprinkhanen hun eitjes? En hoeveel poten heeft een spin?
Ga op ontdekking in de tuin of het park en beleef de wondere wereld  van insecten.
Na het lezen, kleuren en puzzelen in dit boek kun jij precies vertellen hoe het zit met al dat kleine spul.

Insecten

Wat vind jij van insecten? En kun je er een aantal opnoemen? In dit boek vind je er heel veel en kom je er vanalles over te weten! Naast lezen, leer je ze ook op een andere manier kennen door te tekenen en puzzels te maken bijvoorbeeld!

Doeboek

Heerlijk om een doeboek open te slaan! Houd jouw kind van aan de slag gaan in boeken en naast lezen ook onder andere te kunnen puzzelen en kleuren, dan is dit boek echt een aanrader! Geweldig om de leefwereld van insecten te leren kennen, om bijvoorbeeld mierenkolonies te onderzoeken of de huisvlieg eens nader te bestuderen.

Vormgeving

Een heel interactief boek met verschillende hoofdstukken, opgedeeld in categorie. Zo kun je puzzelen, lezen, raden, ontdekken en tekenen in dit boek! Dit maakt het echt een geweldig leuk, avontuurlijk boek! Insecten kunnen soms wat eng zijn voor kinderen, door dit boek leren ze de insecten op een hele andere manier kennen!

De illustraties zijn prachtig, heel gedetailleerd en waarheidsgetrouw. De invulstukken hebben het karakter van hoe de biologielessen op school aangeboden worden, het kan daardoor ook echt jouw boek worden, met jouw werk erin! Ook een fijn boek om in te lezen op de achterbank van de auto, of in de zomervakantie.

‚ÄĒ

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles