Zaterdag, 21 maart, 2020

Geschreven door: Maho, Mathias
Artikel door: Jeninga, Natasja

Ruiters van de nacht: Relikwie├źn van het verleden

Fantasy, meer fantasy, horror en zelfs dystopisch

[Recensie] Nick is dol op zijn paard Esprit. Zijn paard wordt ziek en hij doet er alles aan, om hem weer gezond te krijgen. Er gebeuren vreemde dingen met hem. Er ontwaakt een soort magische energie in hem, die hij moeilijk kan beheersen. Er lopen vreemde mensen en wezens rond op de manege. Karel is er daar een van. Deze man is een mysterie op zich. Langzaam begint het duidelijk te worden, dat het lot van de wereld in de handen van Nick ligt. De duisternis lonkt. De schemering wil alles in zijn bezit nemen.

Een boek met prachtige dieren, zielsverwanten, andere dimensies , hellehonden, vriendschap, verdriet en soms erg heftige gebeurtenissen. Het is soms bloederig, bikkelhard en erg emotioneel. Zeer origineel verhaal, dat alles heeft wat ik zoek in een boek. Het begint als een verhaal over gewone paarden, in een doordgewone manege, maar werkt zich, stap voor stap, uit tot een geweldig spannend verhaal.

Wat ik ook erg leuk vond was de kat Xyro. Hij komt vrij laat in het boek om de hoek kijken, maar dit bijzondere dier werd meteen een van mijn favoriete personages. Hij is gewoon zo leuk en zegt wat hij denkt. Ik hou daar van. Ook zijn er een aantal andere dieren die je hart gaan stelen. Inclusief eentje waarvan je het zeker niet verwacht.

Het is en strijd tussen goed en kwaad. Licht en duisternis. Dat wordt goed benadrukt. Maar wat maakt iemand of iets slecht? Of juist goed? Het is een boek om bij na te denken.

Archeologie Magazine

Dit verhaal begint als fantasy, bouwt op naar meer fantasy, wordt horror, duister en zelfs dystopisch. Dat vind ik echt heel knap gedaan. Deze mix zorgt ervoor dat je het niet in een hokje kunt stoppen. Heel veel magie en actie zorgen ervoor dat je deze dikke pil best snel uit hebt. Heerlijk!


Eerder verschenen op IkHouVanHorrorFantasyEnSpanning