Zaterdag, 20 april, 2019

Geschreven door: Carle, Eric
Artikel door: Alem, Katelijne van

Rupsje Nooitgenoeg

De rups at zich dwars door een groen blaadje heen

De auteur en illustrator

[Recensie] Eric Carle verhuisde toen hij 6 was met zijn ouders naar Duitsland. Toen hij ouder was ging hij daar naar de kunstacademie. Later vond hij een baan als grafisch ontwerper en ging werken bij een reclamebureau. Hij werd op een gegeven moment gevraagd tekeningen te maken bij ‘beertje bruin, wat zie je daar?’. Toen ontdekte Eric dat hij dit zo leuk vond, dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

De illustraties zijn op een speciale manier gemaakt: eerst beschildert Eric het crêpepapier met verf, vervolgens knipt hij hier papieren uit en dan plakt hij deze op elkaar.

Achterflaptekst

Archeologie Magazine

“Een mooie tekening van Rupsje Nooitgenoeg op een groot groen blad.”

Verhaal

Rupsje Nooitgenoeg zit eerst in een eitje. Hij kruipt hieruit als rups. Hij is heel hongerig en gaat zich door allerlei eten een weg eten. Zo gaat hij bijvoorbeeld door een plak kaas, een worstje en een cakeje. Dan bouwt het Rupsje een huisje en ontpopt hij als een mooie vlinder.

Vormgeving

Een mooi stevig prentenboek. Deze versie is gebonden en heeft een prachtige rode linnen rug. De prenten zijn paginavullend, en de losse pagina’s met gaatjes waar het rupsje zich doorheen eet zijn natuurlijk geweldig. Het boek is op deze manier zeer interactief en gaat leven voor je kind. Fijn kleurgebruik, prima om voor te lezen maar ook om zelf in te ontdekken. De illustraties zijn handbeschilderde crêpepapiertjes.

Eten

Wat vind je zelf allemaal lekker om te eten? En zijn dit gezonde producten of eet je ook lekkere taartjes zoals het Rupsje en krijg je dan ook pijn in je buik als je dit heel veel eet? Mooie onderwerpen om met je kind te bespreken. Jullie kunnen er samen ook tekeningen van maken, zoals in het boek ook gebeurd.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles