Zaterdag, 30 mei, 2020

Geschreven door: Mafi, Tahereh
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Schaduw me; Onthul me

Omkeerboek

[Recensie] Kenji heeft het druk met zijn functie als leider in het verzet, maar moet ook JuliĆ«tte steunen, die van slag is na het verraad van Warner. Daarbij moet hij dealen met zijn verliefdheid en is er een onverwachts persoon die contact zoekt met Omega Pointā€¦

Hoewel het de bedoeling was dat deze novelle alleen zal worden uitgegeven als Ebook, koos de uitgeverij er toch voor om Ć©Ć©n lading boeken te laten maken voor de geĆÆnteresseerden die hun hardcover-verzameling compleet wilden hebben. De kwaliteit van het boek is helaas niet geweldig.

Tahereh Mafi zorgt ervoor dat je weer een ander personage beter kan leren kennen. Kenji is voor vele lezers de favoriet en de schrijfstijl is ook goed aangepast op Kenji. Dit verhaal speelt zich af tijdens de gebeurtenissen in Heel me en bepaalde momenten zijn ook veel beter uitgelegd, wat erg fijn is. In het begin wist ik nog niet echt wat de toegevoegde waarde van deze novelle zou zijn, maar op het einde vond ik Kenjiā€™s verhaal erg goed voor het complete verhaal.

Hoewel ik Kenji een fantastisch personage vind, vond ik hem in dit boek wel iets breekbaarder. Hij staat bij mij in ieder geval bekend als een hele grappige jongen met scherpe opmerkingen, maar nu zie je zijn breekbare en liefdevolle kant. Het was iets wat bij mij niet helemaal werkte, maar ik denk dat alle Kenji-liefhebbers juist deze zachte kant enorm kunnen waarderen.

TijdvoorTijdschriften

Schaduw me is een kort verhaal, maar wel eentje dat uiteindelijk wat weet toe te voegen aan de volledige boekenserie. Kenji is een heel aangenaam personage om over te lezen en de gebeurtenissen in het vierde verhaal zijn net wat duidelijker. Op naar het volgende deel!

Voor het eerst verschenen op Nerdygeekyfanboy

NB. In dit artikel is over Schaduw me geschreven in 2019. Nu in 2020 is deze novelle opgenomen in het Omkeerboek Schaduw me/ Onthul me. De recensie van Onthul me is een apart artikel.