Zaterdag, 7 maart, 2020

Geschreven door: Carle, Eric
Artikel door: Alem, Katelijne van

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg

“Wie gaan er niet slapen, maar houden de wacht?” 

De auteur en illustrator 

[Recensie] Eric Carle verhuisde naar Duitsland toen hij zes was. Daar ging hij naar de kunstacademie. Op 23 jarige leeftijd ging hij  terug naar Amerika, en werkte daar als grafisch ontwerper. Schrijver Bill Martin jr. vroeg hem op een dag of Eric tekeningen wilde maken bij het boek Beertje Bruin, wat zie je daar? Daardoor kwam Eric erachter dat hij van het maken van kinderboeken zijn beroep wilde maken. Hij gebruikt de collagetechniek en schrijft in zijn boeken graag over de natuur. De bekendste boeken zijn de boeken van Rupsje Nooitgenoeg

Verhaal 

Welke dieren zijn er klaar voor om naar bed te gaan? 
Kijk maar snel! 
Slaap lekker, allemaal. 

Boekenkrant

Slapen 

Een ideaal verhaal voor het slapen gaan. Het boek is op rijm geschreven, wat het extra fijn voorlezen maakt. Zie jij alle dieren die gaan slapen? Heb jij misschien ook knuffels of poppen bij jou in de slaapkamer die lekker gaan slapen? 

Knuffeldoekje, feestbox 

Deze set is een mooi cadeautje aan aanstaande ouders of aan jonge kindjes. Het knuffeldoekje is sterk en mooi van vorm, later zullen kindjes Rupsje Nooitgenoeg hierin herkennen vanuit het boekje. Het hele setje is mooi verpakt in een cadeaudoosje met een fijne uitstraling. 

 Vormgeving  

Een stevig, mooi vormgegeven pakket. Het boekje is van dik karton en heeft afgeronde hoekjes. Prettig voor kinderhandjes, evenals het Knuffeldoekje. Met deze set kun je lekker slapen en knuffelen met Rupsje Nooitgenoeg!  

Erg leuk om te verzamelen samen met de andere spullen en boeken van Rupsje Nooitgenoeg.  

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles