Zaterdag, 30 november, 2019

Geschreven door: Leeuw, Mattias De
Artikel door: Groot, Denise de

Slaap lekker

Gelukkig, je slaapt

[Recensie] Als ouder ken je het wel. Het duurt voor je gevoel uren voordat je kind eindelijk in slaap valt. Je kind wilt nog wat drinken… of heeft naar gedroomd. Tijdrekken noemen we dat.

In het boek Slaap lekker moet je het vooral hebben van de illustraties, daar wordt namelijk het grootste verhaal verteld. In het boek volg je een jongen die duidelijk niet naar bed wil. Er gebeurt van alles in zijn kamer. Hij moet boze dromen verjagen, de sterren tellen, hij heeft het te warm en daarna te koud. Hij kan echt nog niet gaan slapen.

Bij elk smoesje van de jongen zie je op de illustratie zijn fantasie weergegeven. Tenminste, ik gok dat het zijn fantasie is. Zo verandert de kamer in de zee op het moment dat hij dorst heeft en in de Noordpool op het moment dat hij het te koud heeft.

De smoesjes zijn op een mooie manier weergegeven, maar ik vind het jammer dat het boek niet meer inhoud heeft. Er is geen dialoog in het boek en je kan ook niet veel verdiepende vragen stellen. Het boek is leuk om te lezen als je een kind hebt van 3 of 4 jaar die moeite heeft met in slaap komen.

Bazarow

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles