Zaterdag, 3 augustus, 2019

Geschreven door: Cotton, Fearne
Artikel door: Alem, Katelijne van

Smulkids

Sophie houdt van picknicken. Mama heeft van alles meegenomen

De auteur

[Recensie] Fearne Cotton is naast auteur ook een Engelse televisiepresentatrice en DJ. Ze is geboren in Northwood. Ze heeft inmiddels een aantal boeken rondom persoonlijke ontwikkeling geschreven.

De illustrator

Sheena Dempsey is een Ierse kinderauteur en illustrator. Ze woont in Kent, Folkestone. Ze is ook aanwezig geweest op een aantal festivals en verzorgde schrijf- en illustratieworkshops. Ze verzorgde ook schoolbezoeken en evenementen.

Bergen

Verhaal

Wij zijn de smulkids. Kijk eens wat wij eten: groente en fruit, melk en brood en soms een tussendoortje. Kit houdt van bananen, Emily hoeft even niks, Winnie helpt met koken en George wil alleen maar kaas – zelfs op zijn hoofd! Proef, puzzel, smak, snoep en knabbel mee met de smulkids. Wat eet jij vandaag?

Smullen

In dit boek komt allerlei lekker en gezond eten langs. Een inspiratie is het zeker! Leuk om samen te kletsen over wat je zelf graag eet en dit op te delen in ontbijt, lunch en avondeten. En ga je ook weleens ergens iets eten? Wat vind je dan lekker?

Koken

Dit boek is ook erg leuk om te lezen wanneer je samen wat gaat koken of bakken. Er staat verschillend voedsel in, dus je kunt lekker aan de slag. Op de peuterspeelzaal, school of opvang zou je samen een lekker ontbijtje of lunch kunnen maken. En ideeën voor tussendoortjes kunnen opdoen, daar zouden ook collages van gemaakt kunnen worden. Een gezellig onderwerp om met kinderen mee aan de slag te gaan.

Vormgeving

De tekst is heel goed te volgen en de tekeningen zijn sfeervol. Ze spreken kinderen echt aan.  De speelse en korte vertelvorm is ideaal voor een jong kind. Spelenderwijs leren ze wat er bij ontbijt, lunch en avondeten kan horen. Herkenbare illustraties, vrolijk en speels. Ik vond het een superleuk boek om voor te kunnen lezen! Meerdere culturen komen terug in de tekeningen, wat ik ook een pluspunt vind.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles