Zaterdag, 7 december, 2019

Geschreven door: Vermeer, Suzanne
Artikel door: Groot, Denise de

Sneeuwexpress

Alleen de sneeuwstorm is geloofwaardig

[Recensie] In De sneeuwexpress willen Anna en Julian gezellig op vakantie. Voor Anne is dit een hele belangrijke vakantie, want zij heeft het vermoeden dat Julian vreemdgaat en zij wil haar relatie weer opbouwen. Samen gaan ze naar het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol. Helaas moet Anna eerst problemen op haar werk oplossen, waardoor ze later pas kan vertrekken. Wanneer ze een paar dagen later aankomt bij het chalet, is haar gezin verdwenen en vermoedelijk ontvoerd. 

Heuse detective

Op het moment dat Anna erachter komt dat haar gezin in gevaar is, verandert ze in een heuse detective. Ze mag er geen politie bij halen en gaat zelf op onderzoek uit. Dit onderzoek zou waarschijnlijk heel spannend moeten zijn, maar ik vind het vooral heel onrealistisch opgezet. Anna vindt de een na de andere aanwijzing en het lijkt te mooi om waar te zijn. 

In verkeerde handen

Als lezer merk je wel dat haar gezin in de verkeerde handen is en dat ze te maken hebben met een gevaarlijke organisatie. Ik vind de emoties van Anna, en de vrouwen die haar helpen, niet passen bij deze situatie. Dit komt voornamelijk omdat het verhaal van hak op tak gaat. 

Uiteindelijk is de ontknoping vrij ingewikkeld. De dader is niet heel verassend, maar de motieven had je als lezer niet bij elkaar kunnen verzinnen. De sneeuwexpress is een boek om lekker in je vrije tijd te lezen, maar ik vond hem niet spannend. 

Archeologie Magazine

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles