Zaterdag, 9 mei, 2020

Geschreven door: Vermeer, Suzanne
Recensie door: Groot, Denise de

Souvenir

Niet spannend, geen doordenker, wel plezierig

[Recensie] Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem die veel boeken op haar naam heeft staan. De boeken van Suzanne Vermeer vallen onder het thrillergenre en staan erom bekend dat ze makkelijk weglezen en niet heel ingewikkeld zijn. Zo ook het nieuwe boek Souvenir.

Ik vind het fijn dat de boeken van Suzanne Vermeer meestal in een ander land afspelen. De omgeving wordt altijd goed beschreven, waardoor je je makkelijk kunt voorstellen dat je er echt bent. Souvenir speelt zich af in UmbriĆ«. Je twee verhaallijnen. De eerste gaat over Nienke en haar moeder Carolien. Carolien heeft alzheimer. Samen gaan ze naar ItaliĆ« om wat jeugdherinneringen op te halen. De tweede verhaallijn gaat over een journalist die een belangrijke politicus wil ontmaskeren. Helaas is deze speurtocht niet zonder risico. 

In beide verhaallijnen lopen de personages tegen problemen aan. Alhoewel de problemen ernstig zijn, vond ik ze niet spannend. Suzanne Vermeer vloog door de verhaallijnen heen, waardoor het gevaar dat zich afspeelde de spanning kwijtraakte.  

Ondanks dat er door de verhaallijnen heen gevlogen wordt, is er genoeg tijd om mee te leven met de personages. Je leeft mee met Nienke als haar moeder vermist raakt, wat door de alzheimer schrijnend is. Omdat je je emotioneel verbonden voelt met de personages wil je doorlezen en is het boek erg vermakelijk. 

Geschiedenis Magazine

SouvenirĀ past perfect bij de andere boeken van Suzanne Vermeer. Het leest makkelijk weg en je hoeft er niet te veel bij na te denken. Een goed boek om te lezen in de tuin of op je balkon.Ā 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles