Maandag, 28 november, 2016

Geschreven door: Visscher, Robert
Recensie door: Brendel, Mischa

Spanning & Sensatie

Elektrotechniek en Micro-elektronica voor insiders

[Recensie] Naar aanleiding van het 110-jarig bestaan van het vak elektrotechniek aan de TU Delft, heeft de universiteit eind vorig jaar het boek Spanning & Sensatie gepubliceerd, dat het ontstaan en de ontwikkeling van dit vakgebied uit de doeken doet.

Het boek, dat in zijn opmaak nogal schools overkomt, gaat in eerste instantie vooral in op de ontwikkeling van het Nederlandse elektriciteitsnet, maar al snel wordt duidelijk dat dit onlosmakelijk verbonden is met de ontwikkeling van het vak elektrotechniek. Het opzetten van regionale en later landelijke elektriciteitsnetten was in eerste instantie onbekend terrein, waardoor tegelijkertijd het onderzoek naar en onderwijs in elektrotechniek zich ontwikkelde.

Het boek – gratis als e-book te verkrijgen – is vooral een overzichtsverhaal van deze ontwikkelingen, aangevuld met enkele stripverhalen met weinig toegevoegde waarde, interviews met (oud)gedienden in het vakgebied en enkele overzichtstabellen. Spanning & Sensatie zal vooral diegenen aanspreken die zelf betrokken zijn (geweest) bij de ontwikkeling van het Nederlandse elektriciteitsnet.

Bazarow

Eerder verschenen in Technisch Weekblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.