Zaterdag, 24 augustus, 2019

Geschreven door: Dulleck, Nina
Artikel door: Pontororing, Rita

Spinnen Alarm! Nooit meer bang voor spinnen

Een spin, genaamd Nina

[Recensie] Een boek dat aankondigt dat je nooit meer bang hoeft te zijn voor spinnen, is misschien wel een boek voor jong en oud. In elk geval is het een boek met wat informatie over spinnen en leuke tips wat je aan je angst voor spinnen kunt doen.

Let wel, geen saaie theoretische informatie. Neen, informatie gebracht op een leuke aantrekkelijke manier. Illustraties bij de spinnenweetjes van pakweg een of twee zinnen. Lekker kort en duidelijk. Stilstaan bij elke illustratie en deze goed bestuderen gaat vanzelf. Informatie op deze manier gebracht, is zeker ook al goed te bevatten voor jonge kinderen vanaf vier jaar.

En als je Nina Dulleck heet en je bent lid van de Arachnologische vereniging, dan weet je héél veel over spinnen. Toch vindt ze dat ze te weinig weet over babyspinnen. Dus heeft ze dr. JÀger, een spinnenexpert van het natuurhistorisch museum in Frankfurt gevraagd om haar kennis over babyspinnen te vergroten.

Met al haar ‘spinnenkennis’ en met haar vaardigheden om te illustreren is Nina Dulleck er in geslaagd om een leuk, grappig informatief boek over spinnen te schrijven.

Wordt Vervolgd

Misschien heeft Nina Dulleck er ook voor gezorgd dat je niet meer bang bent voor spinnen. Ben je nog wel bang? In het boek “verklapt ze ook haar allerbeste spinnen(angst) verdwijntruc.” Éen van de trucs “Geef de spin een naam” zal zeker gebruikt worden.

En dan nog wat. In Europa leven geen gevaarlijk spinnen. Dus “nooit meer bang voor spinnen”. Zeker na het lezen van dit boek ga je spinnen anders bekijken en misschien zit er een tussen die je Nina noemt. Ze verdient het om vernoemd te worden. Het is gewoon een kunst om over spinnen een leuk, hilarisch, informatief boek te schrijven.

Een boek om van te genieten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles