Zaterdag, 31 juli, 2021

Geschreven door: Minkman, Jen
Recensie door: Brummelhuis, Bianca

Stilte in de storm

Soms hebben de geesten een boodschap voor je, zelfs als je liever niet luistert…

[Achterflap] “Tijdens een vakantie in Arizona bezoekt Ivy het reservaat van de Hopi-indianen. Samen met haar beste vriendin Grace werkt ze twee weken lang aan een maatschappelijk project in het eeuwenoude dorp Walpi. Daar ontmoet ze Tyler, een jonge Hopi die met een taakstraf is opgezadeld. Zijn vader is zes jaar geleden na een ruzie verdwenen en sindsdien neemt Tyler het niet meer zo nauw met de regels. Erg toeschietelijk is hij ook niet.

Al snel leert Ivy hem echter beter kennen en beseft ze dat Tyler een geheim met zich meedraagt dat te maken heeft met een griezelige katsina: een natuurgeest. Ivy valt bovendien ten prooi aan verontrustende dromen, net zoals haar buurmeisje Hannah die tijdens de vorige vakantie geplaagd werd door nachtmerries. Waarom heeft ze steeds visioenen waarin Tyler voorkomt? Kan haar vriend Josh, de jonge medicijnman uit Navajo Nation, Ivy en Tyler helpen met de bovennatuurlijke gebeurtenissen die zich opstapelen?

Soms hebben de geesten een boodschap voor je, zelfs als je liever niet luistert.”

[Recensie] De setting van Stilte in de storm is zeer interessant. Je komt als lezer van alles te weten over de cultuur en traditie van de Hopi -indianen. Ook kom je erachter hoe sommige bewoners worstelen met de balans tussen traditie en technologische vooruitgang. Dit zal zeker een probleem zijn dat daadwerkelijk speelt en ik vond dit heel goed neergezet in dit boek.

Scènes

Ivy, Tyler en hun vrienden maken een zeer spannend avontuur door, dat te maken heeft met de cultuur van de Hopi-indianen. Ze krijgen hierbij hulp van bovennatuurlijke krachten. Naast dat het verhaal zelf bloedstollend spannend is, vond ik het ook interessant om te lezen welke rituelen de vrienden gebruiken om hun doel te bereiken.

Het verhaal achter de Katsina’s vond ik ook heel erg mooi. Ivy en haar vrienden moeten het opnemen tegen iets gevaarlijks, maar dit verhaal heeft duidelijk twee kanten. De uiteindelijke ontknoping doet op een prachtige manier recht aan de twee kanten van het verhaal.

Op de achtergrond van het verhaal speelt ook de nodige romantiek. Dit vond ik zeker leuk om te lezen, maar de romantiek draagt ook bij aan het verhaal zelf. Sommige dingen zouden anders afgelopen zijn als er geen liefde aan te pas was gekomen.

Stilte in de storm is een zeer spannend en meeslepend verhaal. De setting maakt het extra bijzonder. De romantiek maakt het verhaal verder af. Ik zou zeker meer van dit soort verhalen willen lezen.

Eerder verschenen op Drukinkt