Zaterdag, 23 november, 2019

Geschreven door: DeWillis, Peter
Artikel door: Jeninga, Natasja

Terra Fabula

Pas op voor magische spreuken tijdens het lezen!

[Recensie] Boeken uit Terra Fabula hebben soms een eigen wil. Daarom zit er een anti- toverij handleiding bij. Ook zit er nog een brief bij om je te waarschuwen, zodat je weet wat je moet doen tijdens het lezen. Enorm leuk! Hierdoor was meteen al dolenthousiast om te gaan lezen. En dat gevoel ben ik niet meer kwijtgeraakt!

Het verhaal begint in 1897, in Londen. Martha en William hun wereld stort in, als ze te horen krijgen dat hun ouders een noodlottig ongeluk hebben gehad. Hun ouders zijn echte avonturiers en proberen altijd nieuwe dingen en plaatsen te ontdekken. De kinderen zijn doodsbang, dat ze in een weeshuis terecht komen. Maar dan staan er ineens twee oude dames op de stoep van hun ouderlijk huis. Ze noemen zichzelf hun tantes. Ze nemen de kinderen mee uit hun vertrouwde omgeving, naar hun huis. Londen was hun wereld. De mensen die voor hun zorgen als hun ouders weg zijn willen ze niet achterlaten. Bij de tantes in huis gaat er een wereld voor ze open: De Magische Wereld. In het huis van hun tantes is niet wat het lijkt. Alles heeft een gebruiksaanwijzing.
Ze komen erachter dat ze afstammen van een bijzondere familie. Ze komen erachter wat hun ouders is overkomen. Hier begint hun queeste naar de wondere wereld van Terra Fabula. Door raadsels op te lossen komen ze stapje voor stapje dichterbij. Kunnen ze deze prachtige wereld redden van de duisternis, die deze wereld lijkt te overspoelen?

Alles is zo beeldend geschreven dat je het gevoel hebt dat je erbij bent. Je ziet de koets voor je ogen uit je zichtveld vliegen. Je ziet gebruiksvoorwerpen soms tegensputteren, en soms krijgen dingen ineens pootjes. In deze magische wereld kom je ogen tekort!

Het leest echt vlot. Er zit veel humor in, maar het is bovenal ook heel spannend! Dit is met recht een echte pageturner. De hoofdstukken zijn van een normale lengte en hebben allemaal een aparte titel die je meteen weer aanspoort om door te lezen omdat je wil weten waar die titel voor staat.
Het is een boek voor alle leeftijden. Ook leuk om voor te lezen, aan avontuurlijke kinderen!

Technisch Weekblad

Pas op voor magische spreuken tijdens het lezen. Je weet nooit wat je kunt verwachten als je de bladzijde omslaat! Het is echt origineel. De extra’s bij de serie zijn ook zeer gaaf. Het lezen is echt een feestje.

Eigenlijk moet er nog een waarschuwing bij dit boek: Pas op! Als je begint te lezen kun je niet meer stoppen! En je vergeet de wereld op je heen omdat je in het verhaal wordt gezogen!
Ik kan nog uren doorpraten over dit boek. Maar ik vind dat je gewoon de sprong moet wagen! Ga dit boek lezen! Dit is er een die ik het liefst meer sterren zou willen geven. Helaas zijn 5 sterren de max! Ik ben fan!


Eerder verschenen op Ikhouvanhorrorfantasyenspanning