Zaterdag, 6 oktober, 2018

Geschreven door: Maclean, Julianne
Artikel door: Lindt, Jeanette van de

The Color of Heaven

Zakdoek erbij!

[Recensie] Tot mijn grote vreugde kun je bij aanbieders van boeken een gratis ebook of kindle-boek downloaden. De meeste stop ik in een map omdat ik straks, na mijn dood, gewoon doorga met lezen. Vast en zeker.
Soms zit er tussen de gratis boeken een exemplaar dat erg aanspreekt en dan begin ik er direct aan. Zo ging het ook met The Color of Heaven van Julianne Maclean. Het boek is in 2011 uitgegeven onder het pseudoniem E.V. Mitchell maar nu verkrijgbaar onder de echte naam van de schrijfster. Vaak zijn die gratis te downloaden boeken een eerste deel van een serie en hoopt men te bereiken dat je na het lezen de rest van de serie koopt.

En ik heb boek in Ć©Ć©n ruk uitgelezen. Dit boek is een roman maar absoluut geen liefdesroman. Weliswaar eindigt het met een Happy Ever After doch een stormachtige liefde met alles erop en eraan zul je niet vinden in dit boek. Meerdere keren had ik even een zakdoek nodig. Het boek is in de ik-vorm geschreven en normaal gesproken ben ik dan een beetje huiverig. Maar in dit boek geeft het een extra dimensie.
Ik had vanaf de eerste pagina het gevoel dat ik aan de keukentafel zat met tegenover mij een vrouw die met zachte stem een zeer boeiend verhaal vertelde. Ik werd er direct helemaal ingezogen.
Ik kan en wil niet meer vertellen dan wat ik in andere recensies zie staan. Het boek heeft zulke onverwachte wendingen en verrassingen dat ik veel te snel iets zou verklappen en dat zou wel heel erg jammer zijn. Er is inmiddels belangstelling om dit boek te verfilmen. Ik kan het me levendig voorstellen.

Boek twee is The Color of Destiny en boek drie is The Color of Hope**. En als dank voor het gratis krijgen van deel Ć©Ć©n zal ik de volgende delen met plezier kopen. Overigens zijn het op zichzelf staande verhalen dus geen echte serie maar je komt in de boeken wel overlappingen tegen dus op volgorde lezen is wel beter.
Lees dit boek. Zakdoek erbij. Prachtig!!

** Inmiddels is de serie uitgebreid met nog veel meer delen.

Wordt Vervolgd

Eerder verschenen op Romantischeboeken.nl