Zaterdag, 28 oktober, 2017

Geschreven door: Withagen, Ans
Artikel door: Louter, Marco

Thuis in de keuken

Thuis in de keuken gaat over gemak en plezier bij het dagelijkse koken

[Recensie] Thuis in de keuken, over koken met wat er is, gaat over gemak en plezier bij het dagelijkse koken. Met recepten die zo zijn opgezet dat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak en aan de slag kunt met wat je in huis hebt. Daarnaast staat Thuis in de keuken vol inspiratie om ook eens buiten de comfortzone van je kookrepertoire te stappen. Om een onbekende techniek uit te proberen of nieuwe smaken te ontdekken. Snelle smaakmakers, stoofschotels, ovengerechten, soepen, pastaā€™s, maaltijdsalades en tapas van restjes: veel groente en af en toe een stukje vlees of vis.

Kookboek over hoe je met plezier en gemak dagelijks kunt koken zonder letterlijk een recept te volgen. De eerste hoofdstukken gaan over de basisvoorraden in een keuken, het keukengerei, op welke plaatsen je boodschappen kunt verzamelen en dergelijke. Dan volgen hoofdstukken met als uitgangspunten bijvoorbeeld: de oven, vooruit koken en restjes worden tapas.

Per hoofdstuk wordt een aantal globale recepten gegeven. Bij groentesoep bijvoorbeeld worden mogelijke basisgroenten vermeld, wat je verder nog nodig hebt en welke smaakmakers er nog bijgevoegd zouden kunnen worden. Onder het kopje ā€˜het gaat zoā€™ wordt in het kort een bereidingswijze vermeld.

De gebruiker van het boek kan op deze wijze leren creatief te zijn met het bereiden van een maaltijd vanuit een eenvoudige basis. De beschrijvingen van de bereidingswijzen zijn uiterst eenvoudig en de te gebruiken ingrediƫnten gemakkelijk verkrijgbaar.

Dans Magazine

Het is een basiskookboek geworden zonder verrassende recepten, maar voor een grote doelgroep die het dagelijks koken een twist wil geven.

Eerder verschenen op kookboekenrecensies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *