Zaterdag, 17 november, 2018

Geschreven door: Paver, Michelle
Artikel door: Wortman, Sanne

Torak en Wolf 3 - Avonturen in het hoge noorden

Spanning, avonturen, en heel veel sneeuw

[Recensie] Torak is met Renn en met Wolf aan het jagen in het winterse Woud, als Wolf ontvoerd wordt. De sporen van de ontvoerders leiden Torak en Renn naar het hoge noorden, waar alle regels voor overleving anders zijn en waar het Kwaad wacht om ontketend te worden. Kan het Kwaad gestopt worden en kan Torak Wolf redden?

Dit vond ik echt het spannendste boek van de serie. Dat kwam niet alleen doordat er een hele enge grot in het verhaal zit, of omdat de vijanden nu heel dichtbij komen. Het had vooral met Wolf te maken. In de eerdere boeken was hij altijd zo sterk en stoer en kon Torak altijd op hem rekenen. Nu was Wolf machteloos en vond ik hem echt heel zielig. Doordat sommige hoofdstukken uit zijn perspectief zijn, kun je dat extra goed begrijpen. 

Het hoge noorden is een spannende plek. Met al dat sneeuw en ijs is het heel moeilijk om daar te overleven en er te reizen voor jagers en verzamelaars. Dat weet de schrijver heel mooi uit te leggen en ik kon me goed inleven.

De magie was ook weer veel aanwezig in dit boek. Torak leert steeds meer, en jij als lezer daarom ook. Wel komen er weer nieuwe vragen bij dus het is maar goed dat er nog meer delen zijn in deze serie!

C2W

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles