Vrijdag, 3 februari, 2017

Geschreven door: Gibbons, Bob
Artikel door: Thederan, Kerstin

Trekking Annapurna

Trektochten door Nepal

[Recensie] Alles wat je van Cicerone verwacht, vind je in dit handige pocketformaat聽van deze gids over trektochten bij de Annapurna (Nepal). Degelijk opgeschreven聽door mensen met passie al moeten ze zich wel in het 鈥楥iceronekeurslijf鈥櫬爌ersen.聽De eerste uitgave van deze gids dateert van v贸贸r de grote aardbeving van聽april 2015. Deze tweede uitgave houdt rekening met de nieuwe situatie ter聽plaatse, die echter nog steeds verandert. Daarom houdt uitgever Cicerone聽online een up-to-date pagina bij en beveelt de lezers aan om deze voor hun聽vertrek te raadplegen.

De gids begint met een ruime inleiding over land, cultuur, gewoontes maar聽ook veiligheid,聽 gezondheidsrisico鈥檚 en de reisvoorbereiding, zoals het regelen聽van permits en een visum. Veel pagina鈥檚 met erg nuttige informatie voor als je聽ter plekke bent. Dan volgen 14 trektochten in de wijde Annapurna-regio,聽waardoor de auteurs een ruim aantal alternatieven kunnen bieden voor het聽zeer populaire en massaal belopen Annapurna Circuit. Uiteraard wordt ook聽deze uitgebreid behandeld.聽Elke tochtbeschrijving heeft een korte samenvatting met start en eindpunt,聽lengte, aantal trekkingsdagen en de hoogste punt dat gepasseerd wordt.聽Lange trektochten zijn opgeknipt in delen, waarbij voor elk deel een hoogteprofiel聽inzicht geeft in de uitdagingen van de dagetappes. Ook worden聽alternatieve routes beschreven voor als de wegen onbegaanbaar zijn of het聽hoogteverschil te zwaar is. En je krijgt informatie over wat er onderweg zoal聽te zien is.

Trekking Annapurna is dus je dagelijkse begeleider voor, tijdens en ook na je聽trekking, wanneer je weemoedig terugdenkt aan die bijzondere belevenissen聽tijdens je reis. Of, zoals Samuel Beckett het uitdrukte: 鈥淚t鈥檚 the beginning聽that鈥檚 the worst, then the middle, then the end. But in the end, it鈥檚 the end聽that鈥檚 the worst.鈥

Bazarow

Eerder verschenen in Bergen Magazine