Zaterdag, 26 oktober, 2019

Geschreven door: Thijssen, Chinouk
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Truth or dance 1 - Truth or dance

Soort Mel Wallis de Vries in een balletwereld

[Recensie] Truth or Dance is een uitstekende YA-thriller en een mooie aanloop naar de rest van de trilogie. Het verhaal leest heel vlot en de onderliggende spanning was naar mijn idee goed te voelen. Wie zou toch de persoon zijn achter de appgroep Truth or Dance? Hoewel ik meer thrillers heb gelezen en meestal wel vermoedens heb, heb ik dat met dit boek totaal niet. Wie de dader is? Pfff, al sla je me dood… Hierdoor raakte ik meteen nieuwsgierig naar de rest van de trilogie, want ik moet gewoon weten wie er achter de opdrachten zit! Chinouk geeft wel lichte hints naar de dader, maar alsnog krijg ik geen duidelijk beeld van de opdrachtgever…

De personages zitten allemaal op de balletschool, iets wat heel goed is uitgewerkt. Chinouk heeft zelf jaren op ballet gezeten, dus ze weet waar ze over praat. Er is zelfs een verklarende woordenlijst te vinden betreft ballet, maar dit was haast niet nodig aangezien Chinouk alles duidelijk omschrijft. Ik vond het erg interessant om te lezen hoe zo’n balletschool te werk gaat, terwijl de informatieve stukken werden afgewisseld met spannende hoofdstukken en oplopende spanningen tussen de vriendinnen. De diversiteit in de personages was ook erg fijn (en niet geforceerd) en de vier vriendinnen zijn ook goed uitgewerkt.

Ja, ik ben zeker fan geworden van Truth or Dance. Het boek las lekker weg, heeft genoeg mysterie en de spanning is zeker aanwezig, hoewel ik vermoed dat de spanning pas echt gaat knallen in de volgende delen. Chinouk heeft bewezen dat ze ijzersterke verhalen kan schrijven, hopelijk weet ze dit alleen maar meer te bewijzen in de volgende twee delen! Dit boek is een aanrader als je houdt van YA-thrillers zoals die van Mel Wallis de Vries, maar ook als je eens wat meer wil lezen over ballet en het hele wereldje erachter. Geef mij maar meer!


Eerder verschenen op NerdyGeekyFanboy

Trouw