Zaterdag, 4 januari, 2020

Geschreven door: Wille, Riet
Godon, Ingrid
Artikel door: Alem, Katelijne van

Van je ras, ras, ras twee voetjes in een plas

ā€œMisschien is hij die sok wel zat en doet hij kiekeboe door dat gatā€

De auteur

[Recensie] Riet Wille werd geboren in Gent, waar ze opgroeide in een gezin van bloemisten. Daardoor onstond de liefde voor de natuur. Ze studeerde logopedie en daarna neurolinguĆÆstiek aan de VUB. Ze ontdekt de wereld van de poĆ«zie en in 1984 debuteert ze met de bundel Zuurtjes en zoetjes. Ze gaat ook schrijven voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. Ze heeft al ruim 75 boeken geschreven en haar werk is regelmatig bekroond.

De illustrator

Ingrid Godon groeide op in Antwerpen. Ze hield van kind al van tekenen. Ze begon als freelance illustrator te werken voor verschillende uitgeverijen. Inmiddels is ze al 35 jaar volledig illustrator. Ze tekent voor alle leeftijden en sommige van haar boeken zijn in 40 talen vertaald. Ze is ook bekend van Nellie&Cezar.

Archeologie Magazine

Verhaal

Laarzen, pantoffels en een sportschoen
kan je allemaal aan je voeten doen.
Of laat je graag je blote teentjes zien?
Die kan je samen tellen, van 1 tot 10

Voeten

Een heerlijk boekje over alles wat je aan je voeten kunt doen. Wat doe jij allemaal aan je voeten? Sokken, schoenen, pantoffels? En wat vind je het fijnste om aan te doen? Tijd om alles uit de kast te halen!

Kleding

Omdat dit boekje over schoenen gaat, is het misschien leuk om een toneelstukje te maken met van alles van schoenen en kleding. Samen met je kind kun je wat oude kleding en verkleedspullen van de zolder en uit de kast halen, om eens allemaal om de beurt aan te gaan doen!

Vormgeving

Een fijn vormgegeven kartonnen boek. Het is stevig en goed te gebruiken in dreumes- en peuterhandjes. De hoeken zijn afgerond, de tekeningen zijn vrolijk en speels. De rijmpjes laten zich erg prettig voorlezen, ze zijn interactief dus je kunt er mooie bewegingen bij maken. Ze staan gedrukt in afwisselend rode en blauwe letters. Dit boekje hoort in iedere boekenkast thuis! De kinderen in het boekje zijn van zeer diverse nationaliteiten, wat het extra leuk maakt!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles