Zaterdag, 15 februari, 2020

Geschreven door: Tisserand, Camille
Artikel door: Alem, Katelijne van

Van wie is dit kleintje?

“Precies zoals mijn mama heb ik een gele snavel en zwemvliezen”

De auteur en illustrator

[Recensie] Camille Tisserand is een jeugdillustrator en afgestudeerd aan de Decoratieve Kunsten in Straatsburg, in 2012. Ze werkt nu vanuit de prachtige stad Straatsburg. Ze is al vele samenwerkingen aangegaan. Ze doet onder andere projecten op scholen en maakt spelletjes.

Verhaal

Een boek vol dierenkleintjes!
Op de boerderij, in het bos, aan het water. Niet alle kleintjes lijken op hun ouders. Zoek de papa of mama van elk kleintje en verschuif het luikje om te kijken of het juist is.

Bazarow

Dieren

Een geweldig boek met allemaal weetjes over de dieren. Op iedere pagina kun je de luikjes over de moeder/vaderfiguur heenschuiven en je kind laten raden op de grote plaat welke papa of mama hierbij hoort. Ook kom je van alles te weten over de dieren, het zijn gezellige zoekplaten.

Tekenen en foto’s kijken

Door dit mooie natuurboek krijg je zelf ook zin om te tekenen! Misschien kun je de dieren wel natekenen, en dan de papa of mama en het kleintje! Of haal je eigen babyfoto’s erbij, hoe zag jij eruit als kleintje? Misschien heeft jouw papa of mama nog wel foto’s van vroeger en kun je kijken hoe zij eruit zagen! Lijk jij erop als baby?

Vormgeving

Een erg stevig kartonnen boek. De luikjes zitten vast, wat erg prettig is. Het boek blijft zo mooi Ă©Ă©n geheel. De illustraties zijn duidelijk, erg leerzaam ook. Zowel door kinderen zelf als met de ouders erbij goed te gebruiken. Erg leuk om spelenderwijs meer te weten te komen over de dieren en hoe de dieren heten als ze klein zijn en als ze volwassen zijn.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles