Zaterdag, 28 september, 2019

Geschreven door: Busser, Marianne
Recensie door: Groot, Denise de

Van Zeppelin tot Graafmobiel

“Ze gingen allemaal op reis en waren supersnel!”

[Recensie] Een wonderlijke treinreis door een dierentuin, een tripje naar een beeldentuin, een rit met een illegale sirene, een trein van rolstoelen, alles kom je tegen in het geweldige boek Van Zeppelin tot Graafmobiel.

Zoals jullie misschien al weten is het thema van de Kinderboekenweek 2019 Reis mee. Van Zeppelin tot Graafmobiel is geen kerntitel van de Kinderboekenweek, maar mag zeker niet ontbreken in jouw boekenkast!

Het boek staat vol met versjes over verschillende voertuigen. Er zijn letterlijk verhalen geschreven van een zeppelin tot een graafmobiel. De versjes zijn verhalend geschreven en daarom makkelijk voor te lezen.

Het zijn wel versjes met moeilijke rijmwoorden. Hierdoor kunnen de kinderen niet altijd de zin zelf afmaken (iets wat kinderen wel heel leuk vinden tijdens het voorlezen). Dit is echter niet erg, want de versjes zijn zo beeldend dat de kinderen zich niet vervelen tijdens het voorlezen.

Heaven

Naast het feit dat er verschillende voertuigen centraal staan, maak je ook kennis met andere culturen en landen. Zo leer je over verschillende beelden en wordt de manneken pis genoemd, maar je komt ook een kapitein, eskimo en cowboy tegen. Ook gaat het over de verschillende manieren die je kunt gebruiken om te reizen. Vliegen, lopen, rijden, het komt allemaal aan bod.

Dit boek is niet alleen een plezier voor je oren, maar ook zeker voor je ogen. In het boek staan mooie platen getekend door  Mark Janssen.

Ik ben zelf juf van een groep 3. Ik kon niet wachten tot de Kinderboekenweek en heb al een stukje voorgelezen. De kinderen wilden dit boek na het voorlezen meteen nog een keer horen, dus als dat niet positief is, weet ik het ook niet meer.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles