Zaterdag, 9 mei, 2020

Geschreven door: Delforge, Hélène
Gréban, Quentin
Recensie door: Alem, Katelijne van

Verliefd

“Er is alleen maar nu”

De auteur

[Recensie]  H√©l√®ne Delforge  is een papier- en textielontwerpster en illustrator. Ze studeerde af aan de ESAA Duperr√©. Ze print, screent en verbeeldt  boeken. Ze snijdt op speciale manieren haar papier voor albums, installaties of publicatieprojecten. Ook werkt ze regelmatig in opdracht voor projecten.

De illustrator

Quentin Gr√©ban studeerde voor illustrator aan het Sint-Lukasinstituut te Brussel. Vrij jong was hij een verwoed striplezer en schepte er een genoegen in de strips na te tekenen. Vanaf zijn 18e jaar begon hij door zijn opleiding zich sterk te interesseren voor illustraties van kinderboeken. Hij werd be√Įnvloed door het werk van van Lisbeth Zwerger, de cinema van Jean-Pierre Jeunet en Tim Burton. Hij houdt van de kunst van Manet en Mucha.
Gr√©ban illustreerde en schreef sinds 1999 meer dan 50 kinderboeken in verschillende talen. Naar eigen zeggen is hij sterk ge√Įnspireerd door de sprookjes van Hans Christiaan Andersen. De kunstenaar die momenteel in Wemmel woont, werkt vooral met zachte waterverfkleuren met uitdrukkingsvolle figuurtjes waarmee hij een herkenbare beeldtaal schept.

Kookboeken Nieuws

Verhaal

Liefde is universeel. Mensen van alle tijden,
alle culturen en van alle leeftijden weten:
liefde is het enige wat écht telt.
Zelfs als ze pijn doet.

Net als bij Mama vormen ook in dit boek de po√ętische teksten van H√©l√®ne Delforge en de sfeervolle illustraties van Quentin Gr√©ban een onweerstaanbare combinatie.
Een boek vol liefde, voor alle romantische zielen

Liefde

Liefde is van alle tijden en alle vormen. In dit boek staan allerlei liefdes verzamelt, zodat je altijd wel iets kunt herkennen. Erg mooi beschreven, hoe ken jij de liefde? En wat is liefde voor jou?

Gedichten

Dit boek staat vol po√ęzie, vol mooie berichten! Misschien een mooie inspiratie om voor jouw geliefde een gedicht te schrijven of een tekst, dat kan voor iedereen om je heen zijn die je liefhebt!

Vormgeving

Geweldig mooi ge√Įllustreerd boek. De illustraties spatten echt van de pagina af en dragen allemaal een stukje magie met zich mee. Er staan korte er lange teksten in, rondom allerlei diverse liefdesrelaties. Een boek om je in te verliezen, om emoties in te beleven. Mooi om zo nu en dan een paar teksten uit te lezen. Wel vind ik persoonlijk het boek wat meer geschikt voor iets oudere jeugd, vanaf een jaar of 12 en misschien zelfs nog wat meer voor volwassenen. Een perfect boek om bijvoorbeeld cadeau te doen op Moederdag.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles