Zaterdag, 16 mei, 2020

Geschreven door: Mafi, Tahereh
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Versplinter me

Ik raak haar niet kwijt

[Recensie] Deze novelle wordt verteld vanuit het perspectief van Adam en gaan over de gebeurtenissen aan het einde van Breek me. Adam heeft het zwaar in Omega Point en moet strijden voor zijn leven. Er komt namelijk een gevecht tegen Het Herstel en Adam moet kiezen, zal hij bij zijn broertje James blijven of gaat hij mee met Juliette om samen met haar te strijden?

Deel 2.5 laat de kant zien van Adam. Het eerste wat me opviel was de schrijfstijl van Tahereh Mafi die compleet is aangepast op Adam. Het leest echt als een boek vanuit Adam en zijn gedachtegang is anders dan die van Juliette en Warner. Ik vond het heel fijn om vanuit Adams perspectief te lezen. Ik vind dat mannelijke personages toch anders denken en de wereld op een wat nuchtere manier bekijken.

Jammer dat de korte inhoud niet veel informatie prijsgaf. In Verwoest me, de eerste novelle, leerde ik Warner van een hele andere kant kennen, maar Adam heeft in dit boek mij niet echt aan het denken gezet. Deze novelle is erg kort en heb je heel snel uit, maar het voegt niet al te veel toe. Het grootste deel van de gebeurtenissen heb je al meegemaakt in Breek me, alleen het einde was nieuw voor me. Dit viel best tegen, want alleen de laatste twintig bladzijdes wisten me te boeien. Sommige gesprekken waren zelfs terug te vinden in Breek me, het enige verschil was dat Adam erover vertelt.

Tahereh Mafi blijft een geweldige schrijver en haar schrijfstijl sleurt me echt in de wereld van Juliette, Adam en Warner. Als extra is er een leuk interview met Mafi zelf, waar ik zeker van heb genoten. Er zaten interessante vragen en antwoorden in het interview en het was zeker een goede toevoeging aan deze novelle waardoor ik heel blij ben dat ik dit boekje in bezit heb. De inhoud mag dan naar mijn idee wat te kortaf zijn, de schrijfstijl en het interview zetten dit recht en die cover wil je eigenlijk ook gewoon in huis hebben, hij is zo prachtig! Een bescheiden opstap naar het laatste deel, Vertrouw me, die ik heel snel ga lezen!

Archeologie Magazine

Voor het eerst verschenen op Nerdygeekyfanboy