Zaterdag, 23 mei, 2020

Geschreven door: Mafi, Tahereh
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Vertrouw me

Vechten voor vrijheid

[Recensie] Juliette wil nog maar Ć©Ć©n ding: vechten. Omega Point is vernietigd en Juliette weet niet of haar vrienden nog leven. Ze wil wraak op Het Herstel. Ze moet hulp krijgen van Warner, die vroeger nog haar vijand was. In dit laatste deel van de Touching Juliette trilogie, Vertrouw me, zal Juliette niet meer vluchten, maar juist vechten voor vrijheid.

Ik heb Juliette gevreesd in het eerste deel van deze serie, daarna werd ik verwoest, gebroken en versplinterd door het verhaal van Tahereh Mafi. In dit deel heb ik er op vertrouwd dat Mafi een goed einde kon maken aan deze trilogie. En dit maakte ze zeker waar, want het laatste deel is beter dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden.

De personageontwikkeling is echt ongelooflijk in dit boek. Juliette was in Vrees me nog schuw en nu is ze zo sterk geworden. Ze bezit een enorme kracht en weet een echte held te zijn. Ook de schrijfstijl is niet meer met doorgestreepte zinnen, hierdoor merk je ook nog eens dat Juliette echt is veranderd door de loop van de serie heen. En Warnerā€¦ Wow, al zijn geheimen worden bekend gemaakt, wat zie ik hem nu met andere ogen! Het is echt geweldig dat Tahereh Mafi zulke geloofwaardige en gecompliceerde personages kan uitwerken.

Hoewel de actie pas aan het eind van het boek echt te vinden was, vond ik het begin van het verhaal ook heel goed. Het ging vooral over het uitdiepen van de personages en de voorbereidingen op een grote veldslag. Juliette leert steeds meer over haar krachten en het was fantastisch om te lezen hoe alle onopgeloste zaken helemaal duidelijk werden. Tahereh Mafi wist mij telkens te verbazen, ze is echt Ć©Ć©n van mijn favoriete schrijvers geworden!

Wordt Vervolgd

Over het einde ben ik ook heel tevreden. Ik had totaal iets anders verwacht, maar ik was heel blij met deze uitkomst. Aan de ene kant wil je dit boek zo snel uitlezen, maar aan de andere kant wil je er zo lang van kunnen genieten. Ik vond het einde perfect en achteraf wilde ik alleen maar meer! Kan Mafi niet gewoon nog een boek schrijven met wat er hierna gebeurt? Hoe kan ik ooit een boek lezen dat zo goed is als dit? Dus alvast een grote waarschuwing, een bookhangover is echt mogelijk na Vertrouw me! Vertrouw me is een fantastisch boek en maakt een gigantisch indrukwekkend einde aan deze serie, het is overduidelijk Ć©Ć©n van mijn favoriete boeken geworden.

Voor het eerst verschenen op Nerdygeekyfanboy