Zaterdag, 8 december, 2018

Geschreven door: Decken, Sabine von der
Artikel door: Alem, Katelijne van

Vier Kerst met Pixi

Wat een avonturen allemaal rondom kerst

Serie Pixi-boekjes, geschreven door verschillende auteurs.

Pixi-serie 07 Kerst bevat:
050 Berkie wil een kerstboom zijn, Antje Bones
051 Kerst met Pixi, Simone Nettingsmeier
052 Wie maakt de mooiste sneeuwpop?, Anne-Marie Frisque
053 Mevrouw Krakkelee op het ijs, Nina Hundertschnee
054 Kerstbezoek voor Mimi Muis, Cally Stronk
055 De kerststal, Sabine von der Decken
056 Jan en Leo maken een sneeuwpop, Ulrich Larsen-Adam
057 Karo en het avontuur op het ijs, Marianne Schröder

Achterflaptekst

“Op alle pixi-boekjes staan verschillende leuke dingetjes op de achterflap. Zo kom ik een zoekplaatje tegen, hoe je een sneeuwengel in de sneeuw maakt, recept voor kerstpunch, recept voor chocolademelk, schaap knutselen, sneeuwpop schilderen, kerstversieringen maken en een recept voor gebakken appels. Geweldig leuke onderwerpen om mee aan de slag te gaan met kinderen.”

Boekenkrant

Verhaal

050 Berkie wil een kerstboom zijn
Kleine Berkie kwam via de wind in het bos terecht. Hij is de enige berk. Berkie wordt in de winter altijd een beetje verdrietig. Hij wil zo graag een kerstboom zijn. Zijn vrienden worden uiteindelijk allemaal kerstbomen en hij nooit. Met lieve woorden kunnen zijn vrienden hem helaas niet troosten, maar dan bedenken ze een ander plan


051 Kerst met Pixi
Familie Muis heeft helaas allemaal bedorven eten. Alles bosbewoners besluiten te helpen en leveren eten in bij Pixi voor de familie Muis. Pixi besluit een gezamenlijk kerstmaal te maken, want er is eten genoeg voor iedereen!

052 Wie maakt de mooiste sneeuwpop?
Het heeft gesneeuwd en Lena wil een sneeuwpoppenwedstrijd doen.  Ze gaan thuis allemaal spullen halen om de sneeuwpoppen te versieren. ’s Nachts dansen de sneeuwpoppen op de sneeuwweide. De kerstman komt bij ze langs en laat cadeautjes achter, rendier Rudolf kiest de mooiste sneeuwpop uit.

053 Mevrouw Krakkelee op het ijs
Mevrouw Krakkelee wil graag schaatsen. Ze is de enige kip die dat wil, een doodgewoon leven met de anderen op stok is niet haar ding. Dan bedenkt ze een plan en bindt 2 vorken aan haar kippenpootjes. Ze kan geen genoeg krijgen van het schaatsen. De eenden willen ook graag proberen. Nadat mevrouw Krakkelee haar verhaal vertelde in het kippenhok willen alle kippen schaatsen.

054 Kerstbezoek voor Mimi Muis
Mimi krijgt een brief. Haar vader en moeder hebben zin met kerst te komen, maar Mimi was het helemaal vergeten! Bruno Beer, Erwin Eekhoorn en Hans Haas gaan helpen, dat was een goed idee van postbode Stork. Mimi komt erachter dat ze kerst het liefste met familie en vrienden viert.

055 De kerststal
Feline en Kasper gaan met mama de kerststal opzetten. Maar dan zien ze dat het been van kameel Koen gebroken is. Hoe gaan ze dit maken?

056 Jan en Leo maken een sneeuwpop
Jan en Leo maken kaarten voor de hele familie. Jan gaat als ze klaar zijn snel naar huis, het wordt slecht weer. Dan valt hij en zijn alle kaarten en zijn verfdoos onder de sneeuw verdwenen. De volgende dag zien ze dat de sneeuw alle kleuren van de verf heeft overgenomen. Dan maken ze een mooie gekleurde sneeuwpop van de mooie sneeuw.

057 Karo en het avontuur op het ijs
Karo en Teun bouwen een toren van ijsschotsen. Dan komt opa zeggen dat het veel te gevaarlijk is. Hij begint een verhaal te vertellen. Arnie, Rob en hijzelf gingen ontdekkingsreizigertje spelen op het ijs. Maar inees zakte Rob door het ijs. Via de slee konden ze Rob nog uit het water krijgen. Karo en Teun beloven alleen nog maar op veilig ijs te gaan.

Vormgeving

Lieve kleine boekjes met grootse verhalen. Vroeger al lazen wij graag de boekjes, een geweldige serie om te verzamelen. Ieder boekje heeft zijn eigen sfeer, de prenten zijn mooi. Omdat de boekjes door verschillende auteurs en illustratoren gemaakt worden, zien de boekjes er heel wisselend uit. Dit maakt het leuk en spannend. Erg handzaam formaat, kinderen kunnen de boekjes overal mee naartoe nemen!

Serie

De vier Windstreken heeft nu 8 series Pixi-boekjes uitgegeven. De boekjes nodigen uit tot verzamelen. Ze zijn goed voor te lezen aan je kind en later kunnen ze er zelf heerlijk in lezen of anderen uit voorlezen. De boekjes blijven altijd leuk, heerlijk om in de boekjes van nu en van vroeger te kijken!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles