Zaterdag, 3 april, 2021

Geschreven door: Shorts, Shelena
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

Voorbestemd

Tijd is kostbaar

[Achterflap] Sophie heeft haar negentiende verjaardag overleefd. Maar hoe meer dagen er verstrijken, des te meer duidelijk wordt dat de kans dat ze twintig wordt niet zo groot is. En juist terwijl Sophies vertrouwen in de toekomst afneemt, ziet Wes meer kansen dan ooit. Hij is ervan overtuigd dat de antwoorden voor een mogelijke toekomst liggen in hun herinneringen. Maar al zou Wes Sophie ervan kunnen overtuigen dat er meer zat in hun herinneringen dan ze dacht, dan hadden ze nooit kunnen rekenen op wat hen daarna overkomt. Hun overtuigingen worden onverbiddelijk op de proef gesteld. Is hun leven samen wel echt voorbestemd, of heeft het lot andere plannen? Tijd is kostbaar, en Sophie en Wes gaan er geen seconde van verspillen.

[Recensie] In dit laatste deel van de MomentumserieĀ wordt subtiel een deel van het verleden in het verhaal verweven. De stukken die daarover gaan, vond ik heel interessant. De sfeer is meteen heel anders dan in de andere boeken. Het verhaal is wat duisterder. Ik vond het fijn om te lezen hoe het verhaal van Wes en Sophie nu echt begonnen is. Het is niet wat ik verwachtte, maar ik was positief verrast.

Dit is ook het eerste deel waarin de relatie tussen Wes en Sophie echt erg onder druk staat. Het is inderdaad de vraag of hun leven samen is voorbestemd, zoals ze altijd gedacht hebben. Sophie kruipt in eerste instantie wel weer in haar afhankelijke rol, maar iets doet dat omslaan en daar was ik blij mee.

Ook dit deel heeft weer een goede spanningsopbouw. Er zijn weer verschillende soorten gevaar die Sophie en Wes moeten overwinnen. Omdat de sfeer wat duisterder is dan in de eerdere boeken, komen de spannende situaties extra hard aan.

TijdvoorTijdschriften

Het einde van het verhaal is op zich goed. Alle verhaallijnen worden afgerond. Toch zit er nog iets onzekers in het einde, wat ik in dit geval jammer vond. Een epiloog die een paar jaar later speelt had ik best leuk gevonden. Maar dit einde heeft ook wel weer een bepaald effect dat er met een epiloog niet zou zijn geweest.

Ik vond dit een boeiend en mooi laatste deel van de serie. Ik kwam toch wat dingen te weten die ik niet had willen missen. De Momentumserie vond ik erg afwisselend, ieder boek is weer heel anders en brengt interessante informatie naar boven. Soms was er wel een minpunt, maar over het algemeen vond ik de serie goed en fijn om te lezen.

Eerder verschenen op Drukinkt